Обичаш шоколад? Колко? Ако много обичаш шоколад тази рецепта за

...
Обичаш шоколад? Колко? Ако много обичаш шоколад тази рецепта за
Коментари Харесай

Сладкиш с шоколад и шоколадова глазура

Обичаш шоколад? Колко? Ако доста обичаш шоколад тази рецепта за двойно шоколадов сладкиш е твоята рецепта! Истинска шоколадова приятност, същинско шоколадово угощение! Можеш да почерпиш с него за рождения си ден, или пък да го подариш като подарък за рождения ден на обичан човек, шоколадовият сладкиш е елементарен, гръмък и доста успешен.
Прочетете още
За блата:

яйца - 1 брой

захар - 1 чаена чаша

кисело мляко - 1 чаена чаша

хлебна сода - 1 чаена лъжица

олио - 1/2 чаена чаша

шоколад - 100 грама

какао - 4 супени лъжици

брашно - 2 чаени чаши

шоколад - 100 грама (черен ковертюр)

краве масло - 2 супени лъжици

За глазурата:

Кока Кола - 5 супени лъжици

 

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за двойно шоколадов сладкиш е подготовката на продуктите. Нарязвате шоколада на доста ситни късчета, или го смилате благодарение на блендер. Пресявате брашното дружно с какаото. С помощта на миксер или тел за разтрошаване, разбивате яйцето, дружно със захарта, добавяте лека-полека и олиото. Разбърквате киселото мляко с хлебната сода, след което го добавяте към течната примес и още веднъж разбивате до приемане на хомогенна примес.

Малко по малко, при непрексънато бъркане, добавяте брашното към течната примес. Накрая добавяте и шоколада, след което разбърквате добре с лъжица или шпатула. Намазвате форма за печене с олио, изсипвате сместа и печете в авансово загрята на 170 градуса фурна за към 30 минути, до момента в който бучнейки го с съчка за зъби тя излиза суха. След изпичане изчаквате няколко минути и обръщате сладкиша, с цел да изстине изцяло.

На котлона слагате дребна тенджерка с вода, в която поставяте купичка с начупения шоколад и плануваното количество кока кола. Най-добре е да ползвате ковертюр. Бъркате усърдно до момента в който шоколадът се разтопи изцяло и се получи гладка примес. Накрая добавяте кравето масло, разбъркате и заливате изстиналия кекс. Може да украсите сладкиша с декорация по ваш избор.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР