Обичаме когато животът спира за момент и става красив, а

...
Обичаме когато животът спира за момент и става красив, а
Коментари Харесай

Пловдив с първа по рода си фабрика в цяла Европа

Обичаме когато животът стопира за миг и става хубав, а ние го гледаме с детинско удивление. Тези дни несъмнено разполагаме с мотив да изкатерваме планини от екстаз. Съвсем не ни се е сторило, че долавяме един бърз благодарен взор към нашата страна от мнозина. Добрата вест, която да ни вдъхва убеденост е, че в Пловдив стартира първото в Европа произвеждане на ядливи биоразградими чаши за кафе.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Cupffee (@cupffee)

Заводът е благосъстоятелност на млада пловдивска компания, която предлага своите чаши в над 30 страни в целия свят. Капацитетът е близо 2,5 милиона ядливи чашки месечно, като в идващите 5 години концепцията е да се доближи до 10 милиона бройки. „ Cupffee “ е част от зелената гражданска война и носи особено обръщение, което да доближи до оптимален брой хора и да ни накара да се замислят. Основната цел е да се редуцира огромното количество боклуци от пластмасови чаши, за които са нужни повече от 400 години да се разградят.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Cupffee (@cupffee)

Идеята хрумва на пловдивчанина Мирослав Запрянов, чийто първи опит да направи ядливи чашки води началото си от домашната печка. От раждането на концепцията до реализирането ѝ пътят по никакъв начин не е елементарен и са нужни 10 години, с цел да я разсъни за живот и да заблести по този начин, както си я представя  в съзнанието си доста преди реализацията й.

Чашките са създадени от зърнени култури и са потребни за индивида, за разлика от евентуалните рискове, които носят пластмасовите. Предимствата са забележими - освен това произвеждане се понижава генерирането на въглероден диоксид, в съпоставяне с пластмасовите чаши то е 3 пъти по-малко. Освен това не се замърсява нито капка питейна вода.

Вкусните дребни чаши могат да бъдат употребявани както за кафе, по този начин и за всевъзможни сладки изкушения, с които въображението да се развихри, а типът да наподобява още по-примамливо. Иновациите, дело на българи, бодро си присвояват платното на международните триумфи, а на нас ни дават още един мотив да гледаме на живота с въодушевени очи и сладостен усет в устата.

 
    View this post on Instagram           
Публикация, споделена от Cupffee (@cupffee)
Повече от обичаното кафе, по-малко щета за природата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР