Обезопасиха критичен участък от пътя София - Варна. След многобройните

...
Обезопасиха критичен участък от пътя София - Варна. След многобройните
Коментари Харесай

Обезопасиха опасен участък на пътя София - Варна край Търговище

Обезопасиха сериозен сектор от пътя София - Варна. След многочислените митинги Агенция " Пътна инфраструктура " извърши набелязаните краткосрочни ограничения в региона на " Момина чешма " край Търговище. В началото на август персонално министърът на районното развиване посети мястото и след среща с близки на починали и потърпевши, се ангажира с ограничения за обезопасяването на рисковия сектор.

Оттук стартира проходът " Боаза " в посока София, има отбивка за вилната зона, както и крайпътна чешма с място за отмора за пътуващите. Честите нарушавания тук са високата скорост и рисковите изпреварвания, а най-много е неразрешено да се направи ляв завой към вилната зона, което съвсем не се съблюдава. От 15 години Владислав тук продава плодове и зеленчуци и е очевидец на ставащото в сектора.

След изработен оглед на мястото от работна група бяха направени наставления за обезопасяването му в къси периоди някои от тях бяха и изпълнени.

" Краткосрочните ограничения, които към този момент са изпълнени са полагането на шумна маркировка и ограничаване на скоростта. В дълготраен проект следва да бъде осъществена реорганизация на кръстовището, като ще се обезпечи опция на завиващите наляво да го създадат по нова лента, също по този начин в дълготраен проект за обезпечаване на сигурността на пешеходците ще бъде построен подлез, следва и слагането на камера, който ще следи за спазването на ограничаването на скоростта ", съобщи Гергана Цонева, регионален шеф на Търговищка област.

В дълготраен проект с присъединяване и на Общината е планувано да се направи нощно осветяване на сектора, както и осъществяване на социална поръчка за проектирането и строителните работи по реконструкцията на пътя.

Но водачи и живущи във вилната зона са уверени, че напрежението в тази част от пътя ще намалее, когато придвижването се поеме от строящата се сега автомагистрала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР