Обезопасен е района на Крайбрежната алея във Варна, където в

...
Обезопасен е района на Крайбрежната алея във Варна, където в
Коментари Харесай

Вижте какво направиха на Крайбрежната алея във Варна

Обезопасен е региона на Крайбрежната алея във Варна, където в четвъртък сутринта падна огромно дърво, след активизиране на срутищни процеси.
Сложена е ограда, тъй че да пречи на любопитните да отиват до корените на дървото. Към момента самото то не може да бъде отстранено, защото служи като спирачка за продължаващи ерозионни процеси.
Ограничено е придвижването на моторни транспортни средства, като се изключи колите на полицията, Бърза помощ и пожарната. Ограничителната мярка ще остане до осъществяване на брегоукрепителни действия.
Ерозията на брега, която продължава от години, и неприятните метеорологични условия пред последните седмици, са са повода в четвъртък да пропадне част от асфалтовата настилка на алеята в непосредствена непосредственост до Рибарския плаж.
Предписанията за осъществяването на съответни брегоукрепителни мероприятия са в компетентността на Геозащита, която ще изготви повсеместен план. След като бъде подготвен и изпратен до Областна администрация – Варна, следва планът да бъде насочен до Министерството на районното развиване и благоустройството. Оттам могат да дойдат и средствата за създаване на ново брегоукрепително оборудване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР