Обезлесяването на бразилската Амазонка е спаднало с 22,3 процента през

...
Обезлесяването на бразилската Амазонка е спаднало с 22,3 процента през
Коментари Харесай

Обезлесяването на Амазонка достигна 5-годишно дъно

Обезлесяването на бразилската Амазонка е спаднало с 22,3 % през годината до юли и по този начин е достигнало петгодишно дъно, оповестява Агенция Франс Прес.

Правителството на президента на най-голямата тропическа гора в света.

Сателитно наблюдаване откри, че 9 001 квадратни километра горска завивка е била унищожена в бразилската Амазония от август 2022 година до юли 2023 година, съгласно годишната стратегия за следене на обезлесяването на националната галактическа организация INPE, PRODES.
 Успех за Лула: Обезлесяването на Амазонка понижава с 30%
Успех за Лула: Обезлесяването на Амазонка понижава с 30%

Глътка въздух за екологията

За първи път доближи по-малко от 10 000 квадратни километра от 2018 година насам, преди президентството на крайнодесния някогашен водач Жаир Болсонару (2019-2022 г.), който управлява внезапното увеличение на сечта в Амазонка. разрушение на екологичните структури на държавното управление ". Това съобщи министърът на околната среда Марина Силва на конференция.

Откакто встъпи в служба на 1 януари, администрацията на Лула фрапантно усили интервенциите против обезлесяването и санкциите за екологични закононарушения.

Въпреки това Силва призна, че държавното управление е изправено пред тежка борба за осъществяване на уговорката на Лула за реализиране на нулево обезлесяване до 2030 година, цитирайки " комбинация от трафик на опиати и оръжия, присвояване на земя и незаконен рандеман и лов на риба ", които подхранват унищожаването на тропическите гори. Амазонка е основен запас в битката против изменението на климата, със стотици милиарди дървета, поглъщащи въглерод, които оказват помощ за ограничение на световното стопляне. Но специалистите споделят, че става все по-крехък и рискува да доближи " повратна точка ", когато огромни елементи умират и се трансформират в савана.

" Това е мощен резултат, който подпечатва завръщането на Бразилия като сътрудник в битката против изменението на климата ", сподели в изказване Марсио Астрини, началник на Обсерваторията за климата, коалиция от екологични групи. Но природозащитниците приканиха държавното управление да ускори ограниченията си против екологичните закононарушения.
 Южноамериканска среща на върха търси пътна карта за запазване на Амазонка
Южноамериканска среща на върха търси пътна карта за запазване на Амазонка

Мафията и наркотрафикът към този момент имат виновност за изсичането на тропическите гори

" Това към момента е висок % на обезлесяване, предизвести обаче Мариана Наполитано от бразилския офис на Световния фонд за дивата природа (WWF). Амазонка страда от доста високо равнище на заличаване, което прави гората по-податлива на пожари. "

Броят идва дни, откакто INPE заяви за повече от 22 000 пожара в бразилската Амазония през октомври, най-лошият от 15 години за месеца, на фона на тежка суша в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР