Обещанията за светло бъдеще за електромобилите са основна част от

...
Обещанията за светло бъдеще за електромобилите са основна част от
Коментари Харесай

Какво планира Tesla за 2019 г.?

Обещанията за ярко бъдеще за електрическите автомобили са съществена част от митологията на Tesla, като те постоянно вършат по този начин, че потребителите не помнят за огромна част от нещата, които са нужни за развиването на този сегмент, а не са налични – станции за зареждане, изцяло функциониращи системи за самоупраавление и така нататък В идващите редове ще обърнем внимание на всичко, което компанията на Илон Мъск обрисува като свои цели за 2019 година

Значително увеличение на производството на Model 3

В четвъртък, Tesla популяризира своя доклад за 2018 година, ориентиран към вложителите, като си слага нови две цели за тази година - производството на Model 3 да се увеличи и стабилно да остане на равнища от 7000 коли седмично.

Към момента, компанията създава с към 2000 броя по-малко, сочи информация на Bloomberg. Според специалистите на най-известния производител на електрически автомобили обаче постигането на новите цели би трябвало да е относително елементарно.



Model Y

Друга поръчка, която компанията прави в писмото си до вложителите, е обвързвана с началото на процеса по основаване на инструменталната екипировка на Model Y, която би трябвало да подсигурява, че всеобщото произвеждане на модела ще стартира до края на 2020 година, най-вероятно в китайския цех на компанията - Gigafactory 1. Model Y е следващият кросоувър, само че доста по-компактен от своите събратя.

Амбицията за произвеждане на нов модел при хаоса и несигурността, свързани с производството на наличните несъмнено е нападателен ход от страна на компанията, който обаче може да се трансформира в проблем.

Преди време, Мъск съобщи пред акционерите, че мощностите за произвеждане на Model Y ще бъдат построени в границите на третото тримесечие на предходната година, което не се случи. Заявката не беше изпълнена и до края на четвъртото. Въпреки това, основният изпълнителен дитректор е безапелационен, че тестовото произвеждане ще стартира в първите месеци на 2020 година

Доизграждане на китайската фабрика и начало на производството там

Тази година се чака да проработи третата фабрика от групата Gigafactoriе на Tesla в Китай, като в нея са вложени към този момент над 7 милиарда $. Тъй като азиатската страна е най-големият авто пазар в международен мащаб и основа на електромобилния бранш, тази фабрика има извънредно сериозно значение за компанията.

Първоначално тя ще създава единствено базовата версия на Model 3, само че от Tesla възнамеряват да започват и производството на Model Y през 2020 година

Начало на продажбите на Model 3 в Европа

Най-накрая регулаторните трудности за продажба на Model 3 в Европа останаха в историята, тъй че в средата на февруари се чака да дойде и първата партида електрически автомобили.

Tesla Semi подготвени за произвеждане

Може би си спомняте, че Tesla разгласи, че в границите на 2019 година ще стартира производството на напълно електрически камиони, само че по-късно ревизира прогнозата си. Според инвеститорската компания Worm Capitol, която изпрати собствен екип в Gigafactory 1 през септември, производството на Tesla Semi би трябвало да стартира в цялостен размер най-рано през 2020 година Хубавото е, че към този момент сме виждали действително създадени прототипи на напълно електрическия камион на Tesla, тъй че рано или късно всеобщото произвеждане ще стане факт.

Промяната в тактиката на производителя на електрически автомобили пристигна, откакто се появиха калкулации, че ще са му нужни минимум 10 милиарда $, с цел да осъществя всичките си проекти и сложени цели. Освен това прототипът на Semi вкара Tesla в правосъден спор с друга компания за електрически автомобили – Nikola.

Ще се появи ли Tesla Pickup?

В доклада за предходната година, Илон Мъск някак пътем обръща внимание и на опцията тази година да се появи моделът Tesla Pickup. За него се заприказва за пръв път през 2017 година, а предходната година, в собствен пост в Twitter, Мъск разкри и някои детайлности за плана като двумоторно задвижване на всички колела, “луд въртящ момент”, динамично регулируемо окачване, вградени електрически контакти за „ високоенергийни инструменти”, по-голямо място за акумулатори, а от там и по-голям пробег, автоматизирано редом паркиране с 360-градусови камери и сонари и цели шест места за пасажери.

ROADSTER???

От време на време в медийното пространство се появяват информации, че Tesla счита да стартира производството на дълго чакания Roadster, откакто това стане факт за Model Y, по някое време през 2020 година Към момента обаче няма публично удостоверение от компанията.

Отлагането на началото на производството на Roadster поражда някои въпросителни у експертите, защото стартирането на пазара на сходен електрически автомобил би трябвало да е едно от най-лесните неща за Tesla.

Model 3 сподели на света, че всеобщото произвеждане на висококачествени електрически автомобили на налична цена е доста мъчно. От друга страна, това на по-обикновени модели е ниша, в която Tesla елементарно може да се настани. Още повече, че производството на стилен състезателен електрически автомобил с огромна мощ не е нещо неповторимо за компанията на Мъск. Rimac Automobili да вземем за пример работят по тази идея от години.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР