Обещанията за летния туристически сезон ще тестват доколко икономиката на

...
Обещанията за летния туристически сезон ще тестват доколко икономиката на
Коментари Харесай

Хърватските търговци на дребно вдигат тревога за последиците от закона за търговия в неделя

Обещанията за летния туристически сезон ще тестват до каква степен стопанската система на страната разчита на магазините, които остават отворени през цялата седмица.

Хърватските търговци на дребно са недоволни от закона, който не разрешава извършването на покупки през множеството недели, заявявайки, че заплашва дребния бизнес и води до съкращения в основен бранш на стопанската система.

Търговският закон, който беше признат предходната година, разрешава на търговците на дребно да избират единствено 16 недели в годината, когато могат да отворят магазините си. Въпреки че синдикатите наподобява са удовлетворени от това, доста бизнесмени в търговията на едро и дребно не са.

Петте огромни търговски центъра в Загреб споделят, че приходите от неделя нормално са по-високи и че неработните недели са наложили това година може да им навреди в размер на 50 милиона евро.

Собствениците на дребни магазини страдат най-зле, до момента в който по-големите търговци на дребно са били принудени да създадат съкращения.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР