Обещаният законопроект за медицинските специалисти бе входиран днес в деловодството

...
Обещаният законопроект за медицинските специалисти бе входиран днес в деловодството
Коментари Харесай

Манолова внесе законопроект за медицинските специалисти

Обещаният законопроект за медицинските експерти бе входиран през днешния ден в деловодството на Народното събрание от обмудсманът Мая Манолова и нейния екип. След два дни Народното събрание открива новата пленарна сесия.

Предложенията в закопроекта са направени дружно с медицинските експерти, които стачкуваха няколко пъти през тази година. Едно от настояванията им бе точно за подобен закон. Ресорният министър Кирил Ананиев пое ангажимент, че до 25 април ще показа план на законопроекта, който те желаеха, само че както и с останалите обещания, то не беше изпълнено. Той излъга медицинските експерти. С моя екип се нагърбихме и с тази задача да изработим план на законопроект, който медицинските експерти желаят, разяснява пред публицисти Манолова. Давам си сметка, че той не е съвършен, той не е идеален. Той е тъкмо подобен, какъвто те си го показват и те го желаят. Ще го внесем през днешния ден в Народното събрание и доста се надявам той да стане база за спор, да се чуят всички гледни точки, всички отзиви и в действителност да бъде признато едно положително законодателство, което е да е в интерес на медицинските експерти и на нас българите като пациенти. По един или различен метод всеки може да стигне до болница, до незабавна помощ и да разчита на тези хора, добави омбудсманът.

Манолова удостовери, че е претъпяла пътен случай тази заран. И акцентира, че първите хора, които са пристигнали на мястото на случая, са били парамедици. За което им благодаря. Зависим от техния професионализъм, от тяхната отговорност при извършване на тяхната специалност. Като общество сме им длъжници, безапелационна бе Мая Манолова.

До часове тя ще разгласи дали ще се кандидатира за кмет на София. Но посочи, че това няма да стане през днешния ден. Ако влезе в борбата за столицата, Манолова ще подаде оставка като омбудсман.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР