Обещаните от правителството 1000 лева над заплатите за работещите на

...
Обещаните от правителството 1000 лева над заплатите за работещите на
Коментари Харесай

По 1000 лв. над заплатите ще получат 1700 медици в 34 болници и част от спешните екипи

Обещаните от държавното управление 1000 лв. над заплатите за работещите на първа линия в битката с Covid-19 ще получат 1700 души от 34 лечебни заведения, както и част от заетите в незабавната помощ. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в петък.

" Днес ще преведем на всички медицински и немедицински фрагменти, които са взели участие на първа линия и които имат директно присъединяване по наблюдението, по лекуването на хората, които са болни от ковид, да получат чисто в допълнение заплащане от 1000 лева, което на процедура значи, че те ще получат 1537 лева, защото ние плащаме налога и осигурителните вноски ", изясни Ананиев.

Той обясни, че спомагателните пари ще получат 1700 души в 34 лечебни заведения. Ако в болница има до 5 инфектирани, в допълнение заплащане получават 40 души. Ако болните с Covid-19 са от 5 до 10 - 70 души ще получават спомагателни заплащане, а при над 10 заболели спомагателното възнаграджение се поставя за 100 души.

" Това прави 2.6 млн. лева Останалите пари до 6 млн. лв. или 3.4 млн. лева ще получат хората, които работят в центровете за незабавна здравна помощ, районните здравни инспекции и Националния център за заразни и паразитни заболявания ", изясни Ананиев.

По думите му с повишаването на броя на болните хората, които получават в допълнение заплащане ще пораства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР