Обещаните на Киев тежки танкове германско производство Леопард и американски

...
Обещаните на Киев тежки танкове германско производство Леопард и американски
Коментари Харесай

"Вашингтон пост": Решенията на Вашингтон и Берлин за изпращане на танковете проправят път към мащабна промяна в силовия баланс на бойното поле в Украйна

Обещаните на Киев тежки танкове немско произвеждане " Леопард " и американски " Ейбрамс " може значително да подкрепят украинските войски при вероятно нахлуване или защита от съветска атака през пролетта, показва задграничният щемпел. Цитирани са обаче и западни представители, изразили подозрения дали доставките и образованието на фрагменти ще бъдат осъществени в точния момент. Решенията на Вашингтон и Берлин за изпращане на танковете проправят път към огромна смяна в силовия баланс на бойното поле в Украйна, написа в. " Вашингтон пост ". 
 
Според немското военно министерство Берлин възнамерява " леопардите " да се включат в сраженията към края на март. Това обаче оставя малко време за логистика и тренировки, които ще стартират в Германия " по принцип незабавно ", помества вестникът в различен материал коментар на представителя на ведомството Арне Колац. Полша планува да достави 14 " леопарда " също до края на март, удостоверил за изданието чиновник от полските сили за сигурност. 
 
Но " Ейбрамсите " надали ще дойдат в Украйна през пролетта, доколкото съгласно публични лица евентуално ще бъдат поръчани на производителя, а няма да бъдат взети от наличните ресурси на Съединени американски щати. Френски представител, поискал анонимност, особено съобщи през вчерашния ден, че " леопардите " няма да са подготвени за потребление от Киев в засилените боеве през пролетта, прибавя " Вашингтон пост ".
 
Първата партида " Леопард 2 " се чака в Украйна след три месеца съгласно английския в. " Гардиън ". Всекидневникът помества и изказвания на украински държавници, че преговаряли с представители на Запада за доставки на далекобойни ракети и изтребители – " молба, нееднократно безрезултатно отправяна към съдружниците (на Украйна) в НАТО ".
 
Изтребителите ще са " идващото огромно затруднение ", предвижда Юрий Сак, представителят на министерството на защитата в Киев. " Ако получим такива, преимуществата (за нас) на бойното поле ще са напряко големи ", акцентира той.
 
Макар да " не изключва " този вид, Лондон не изследва към този момент опцията да достави на Киев ракети с огромен обхват, желани по-рано от украинския президент Володимир Зеленски. Кралството не възнамерява и доставки на изтребители " Тайфун ", с цел да се избегне ескалация на спора, декларират източници на английския в. " Дейли телеграф ".
 
Междувременно обаче в светлината на полемиките по тематиката американската компания " Локхийд Мартин " счита да усили производството на изтребители F-16, оповестява в изявление за " Файненшъл таймс " Франк Сейнт-Джон, основен изпълнителен шеф на компанията.
 
Ще последва ли Франция образеца на Съединени американски щати и Германия – ще достави ли на Киев съвременни тежки танкове? Ще склонят ли сухопътните й сили да се разделят с няколко от своите 226 " Льоклер "? Или ще изпратят единствено леки колесни AMX10-RC, последователно изтегляни от въоръжение, както сподели на 4 януари президентът Еманюел Макрон, пита се френският в. " Монд ".
 
 Какви танкове се готвят да предадат на Украйна нейните съдружници Какви танкове се готвят да предадат на Украйна нейните съдружници Източник: Российская газета
Максималната скорост на " Льоклер " е 80 км/ч; танкът може в придвижване да поразява цели на 4000 м разстояние, осигурявайки в същото време отбрана на екипажа, изброява пред вестника полковник Александър дьо Фелигонд, пълководец на танкова рота, изпратена от Париж в Румъния след началото на войната в Украйна, с цел да укрепи " отбраната на източния фланг на Европа ".
 
Френски и украински специалисти не престават договарянията за доставяне на Киев с " Льоклер ", оценявайки по-специално съотношението цена/печалба, обяснил неназован формален източник, като изключил опцията за бързи доставки.
 
Украинското издание " Обозревател " проучва в детайли тактико-техническите характерности на танковете " М1 Ейбрамс ", като акцентира да вземем за пример, че те могат да се движат с най-различни горива и да поразяват противникови цели от отдалеченост над 2500 метра, до момента в който ефикасната далекобойност на съветските и руските танкови оръдия " едвам доближава 2000 м ".
 
Украйна ще получи 31 танка " М1 Ейбрамс " – задоволително, с цел да образува или един танков батальон по своите стандарти, или три танкови роти в състава на разнообразни бригади или батальони. Това са газотурбинни машини също като употребяваните към този момент от Киев руски Т-80 и евентуално ще се употребяват по същия метод – не в танкови сражения, а за реализиране на огнево предимство при щурмуване на обитаеми места, прецизира " Обозревател ".
 
Според немската телевизия Ен Те Фау, представена от съветския в. " Независимая газета ", в Европа има в този момент над 2000 танка " Леопард " разнообразни модификации. Предполага се, че с оглед желанията, изразени от страни съюзнички на Украйна, до месец-два Киев ще може да получи близо 300 такива тежки танка, написа изданието.
 
След решението на Берлин Киев съобщи, че то е " първа стъпка ", след която Германия би трябвало да даде на Украйна изтребители " Торнадо " или " Тайфун ", бойни кораби и подводници, Но Мари-Агнес Щрак-Цимерман, оглавяваща комисията по защитата в Бундестага и горещо подкрепила изпращането на танкове, погледна скептично на тази молба, прибавя всекидневникът. Защото даването на самолети води до напълно разнообразни провокации и опасности, в сравнение с изпращането на танкове.
 
" Ако един танк не се обслужва както би трябвало, той може да стои на място. Но в случай че става дума за аероплан, той може да падне. И надали ще се реализира преимущество във въздуха ", обяснила Мари-Агнес Щрак-Цимерман.
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР