Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия и нейните

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия и нейните
Коментари Харесай

ISW: За Джо Байдън Русия представлява все по-голяма заплаха за НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че Русия и нейните сътрудници съставляват все по-голяма опасност за НАТО. Той не пропусна да подчертае, че американската помощ за сигурността на Украйна може да се оправи с съветската опасност.
 
В публикация, оповестена в " Уолстрийт джърнъл " на 17 април, Байдън съобщи, че Русия ускорява офанзивите си против Украйна с военна и несмъртоносна материална поддръжка от Китай, Иран и Северна Корея. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 
Байдън прикани Камарата на представителите на Съединени американски щати незабавно да одобри помощ за сигурността на Украйна, защото украинските сили не престават да се сблъскват с дефицит на муниции и с вероятността да изгубят още територии. Байдън съобщи, че в случай че Русия реализира задачата си да подчини и погълне Украйна, тогава съветските сили ще се приближат към НАТО.
 
Американският президент акцентира, че поддръжката за Украйна може да попречи на Русия да навлезе в съдружниците на Америка в НАТО и да предотврати присъединяване на Съединени американски щати в хипотетична бъдеща стандартна война сред Русия и НАТО.
 
Според оценката на ISW една съветска победа в Украйна би имала опустошителни последствия за защитата на НАТО, до момента в който една украинска победа би направила едно сполучливо съветско нахлуване против Полша или балтийските страни по-трудно и по-рисковано за Русия.
 
На 17 април Камарата на представителите на Съединени американски щати внесе законопроект за спомагателни бюджетни заеми, който ще обезпечи помощ за Украйна в размер на към 60 милиарда $, и съгласно информацията ще гласоподава мярката на 20 април.
 
Законопроектът за спомагателни бюджетни заеми значително прилича предходния законопроект за спомагателни бюджетни заеми, признат от Сената на Съединени американски щати, и ще предложи на Украйна 48,3 милиарда $ помощ за сигурността: 23,2 милиарда $ за попълване на запасите от оръжия и съоръжение на Министерството на защитата на САЩ; 13,8 милиарда $ за закупуване на оръжия и муниции за Украйна от американски производители; и 11,3 милиарда $ за продължение на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна посредством настоящите военни интервенции на Съединени американски щати в района. Преобладаващата част от препоръчаната помощ за Украйна, в случай че бъде призната, ще бъде предоставена на американски компании и на американски и съюзнически военни сили.
 
На 17 април представителят на Кремъл Дмитрий Песков публично удостовери, че съветските мироопазващи сили са почнали предстоящото си евакуиране от Нагорни Карабах, защото съветски източници значително упрекваха арменското управление за завземането на Нагорни Карабах от Азербайджан на фона на продължаващите старания на Армения да се дистанцира от политическите връзки и връзките в региона на сигурността с Русия.
 
Главното ръководство за разузнаване на МО на Украйна (ГУРМО) оповестява, че на 17 април е атакувало съветски авиационни средства в Република Мордовия, Република Татарстан и Самарска област. Източници от ГУРМО оповестиха на 17 април пред украинското издание " Суспилне ", че сътрудниците на ГУР са се насочили към радиолокационна станция S9B6 " Контейнер " в базата на 590-то настрана радиотехническо поделение в Ковилкино, Мордовия, само че не прецизираха по какъв начин ГУРМО е направило удара и дали ударът сполучливо е развалил радиолокационната станция.
 
Съобщава се, че радарната станция " Контейнер " има 3000-километров обсег на разкриване и 100-километрова височина на засичане и се намира на над 680 км от украинската граница. Украинските сили нанесоха удар по съветско военно летище в окупирания Джанкой, Крим, през нощта на 16 против 17 април. Кримското партизанско придвижване " Атеш " заяви, че негови сътрудници са удостоверили, че ударът е унищожил ракетна система С-400 на летището и е нанесъл съществени вреди на няколко други неуточнени транспортни средства.
 
Украински източници разгласиха изображение, на което се оповестява, че след удара са унищожени три пускови установки на С-400. Руските сили са разположили хеликоптери Ми-8, Ми-25М, Ми-28 и Ка-52 в авиобаза Джанкой, макар че ISW към момента не е следила образни доказателства за повреди по хеликоптерите вследствие на удара от 16 април.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР