Обещахме диференцирано ДДС за парното, което да стане 9%, в

...
Обещахме диференцирано ДДС за парното, което да стане 9%, в
Коментари Харесай

Мартин Димитров за цената на парното: Крайното увеличение ще бъде по-малко

Обещахме диференцирано Данък добавена стойност за парното, което да стане 9%, сега е 20%, това ще компенсира част от повишаването. Крайното нарастване ще бъде по-малко като въведем диференцираното Данък добавена стойност, което сме дали обещание. Това разяснява Мартин Димитров от " Демократична България " в предаването " Още от деня " във връзка оповестеното от КЕВР нарастване в цените на парното.

70% от парното е газ. Алтернативните доставки се чакат да бъдат по-ниски от цените на Газпром, обаче и цената на Газпром доста нарастна, изясни Димитров.

" Дори да бяхме останали на съветски газ, в този момент щеше да има сходно нарастване на цените. Има международна наклонност за повишаване на газа и ние не можем да избягаме от нея. Виновна е войната, поради нея има голямо повишаване на газа ", добави още Димитров.

Той сподели също по този начин, че занапред ще се прави оценка работата на КЕВР у нас.

Мартин Димитров разяснява и нарастването на цените на тока.

" 2% нарастване на тока за София и района, 3% за другите места, освен това развиване на обстановката, това е най-ниското за целия Европейски Съюз. В такава обстановка на рецесии и на война е добре ", изясни Мартин Димитров.

" Възникването на военното събитие докара до енергийна рецесия. Ние овладяваме следствията и доста от ограниченията са положителни. Има положителни ограничения, би трябвало просто по-бързо ", съобщи Димитров.

Той изрази мнение, че въвеждането на еврото у нас няма да усили инфлацията. Допълни още, че въвеждането му ще докара до повече вложения и до по-добри условия на заемите.

" Еврозоната би трябвало да ни бъде цел и никога не би трябвало да се тормозим от тази цел ", добави Димитров.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР