Обемът на пътническите авиопревози в света през юни се е

...
Обемът на пътническите авиопревози в света през юни се е
Коментари Харесай

Значителен ръст на пътническите авиопревози в света през юни - кои региони са рекордьори

Обемът на пътническите авиопревози в света през юни се е нараснал като цяло със 76% на годишна база, се споделя в известие на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), представено от РИА Новости.

По-конкретно, размерът единствено на интернационалните авиопревози на пасажери през юни е скочил с съвсем 230%, а при вътрешните транспорти повишаването е със скромните 5,2%.

По данни на IATA, най-силен растеж на пътническите авеопревози през юни на годишна база се следи в Близкия изток (с 217%) и Европа (със 155%).

Показателят се е нараснал доста и в Африка (с 97%), Латинска Америка (със 74%) и Северна Америка (с 39%). Най-малък растеж при пътническите въздушни транспорти регистрира Азиатско-Тихоокеанският район - с близо 34%.

От асоциацията означават, че облекчаването на коронавирусните ограничавания в Азиатско-Тихоокеанския район ще даде нов подтик за възобновяване на международния пазар на пътнически въздушни транспорти.

В същото време обаче, инфлацията и по-високите съществени лихви на огромните централни банки, ще имат негативно влияние - в посока задържане на търсенето на авиопревози.
 Товарните авиопревози в света се свиват през март - какви са аргументите
Товарните авиопревози в света се свиват през март - какви са аргументите

В Латинска Америка обаче размерът на товарите расте
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР