Обективните показатели показват, че България поне засега държи заразата ниско.

...
Обективните показатели показват, че България поне засега държи заразата ниско.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Хората са нетърпеливи, разхлабването на мерките е притеснително


Обективните индикатори демонстрират, че България най-малко към този момент държи болестта ниско. Обществото го прави оценка и може би тъкмо поради това към този момент демонстрира известна припряност. Но има място за терзание поради разхлабването на ограниченията. Това разяснява в изявление за радио „ Фокус “ полигологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп Интернешънъл “. По думите му към една трета от хората по улиците не носят маски или най-малко не ги употребяват както би трябвало.

Растат опасенията за работното място. Започва да се усеща един по-диференциран метод към другите ограничения. Отварянето на парковете е нещо, което хората адмирираха и както се вижда, властта очевидно чува тези гласове, разяснява Симеонов. По думите му към този момент се следи друга оценка на хората към другите ограничения, предприемани от властта. Въпреки това оценката за дейностите на кабинета като цяло остава висока. Към момента има 93% практическо единогласие, че България се оправя добре на фона на Европа, изясни той.

Обществената готовност остава висока, готовността за самоограничаване остава висока, 73% са съгласни даже с лишаване на права, само че понижава, тъй като преди към месец беше 83 %. Ако в този момент се окаже, че с късна дата стартира още веднъж паниката за болестта, не съм сигурен какъв брой мобилизирано общество към този момент имаме, предизвести Първан Симеонов.

Понякога си мисля, че методът, който беше определен, с едни меки ограничения, беше неверен. Дано не съм прав. Да не се окажат прави ония, които споделят, че за нас българите друго с изключение на тежка дисциплинираност не работи, разяснява анализаторът.

Имам възприятието, че в този момент с късна дата ще развалим това чувство, което ме въодушеви преди месец, че българското общество реагира мобилизирано. Някакви няколко седмици по-късно нещата към този момент не наподобяват по този начин, счита Симеонов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР