Обективни предпоставки налагат увеличението в цените на тока. Обосновават го

...
Обективни предпоставки налагат увеличението в цените на тока. Обосновават го
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Скокът в цената на тока е обективен. Трябва да свикнем

Обективни предпоставки постановат нарастването в цените на тока. Обосновават го скокът в разноските и либерализацията на пазара.
Това съобщи пред bTV енергийният специалист Христо Казанджиев от Българския енергиен конгрес.

Повод за думите му е изненадващото увеличение на цената на електрическата енергия, което бе оповестено през вчерашния ден от КЕВР. Очакванията обаче бяха радикално разнообразни - че енергийният регулатор ще разгласи по-ниски цени.

Казанджиев обаче съобщи - повишаването е алегорично - с 2.5%.

“Трябва да свикнем с динамичността на цените на енергоносителите, значимото е това нарастване да бъде обосновано и в границите на рационалното “, уточни енергийният специалист.

По думите му би трябвало да се подчертава върху това, че е обикновено да има леко нарастване в цената на електрическата енергия, тъй като страната ни внася суровините за нейното произвеждане.

Казанджиев разяснява и последните развития проблема със строителството на АЕЦ

„ Белене “, като съобщи, че има вяра на мнението на Европейска комисия, че това е изцяло нов план.

“Аз съм за развиването на нуклеарната енергетика без подозрение. Проблемът е, че сега в България се преглеждат два плана за развиването на нуклеарните мощности – единият е обвързван с АЕЦ „ Белене “, а другият с АЕЦ „ Козлодуй “ и по този начин наречения 7-ми блок. Елементарният финансов и софтуерен разбор демонстрира, че по-изгоден е един заместващ блок на АЕЦ „ Козлодуй “, съобщи специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР