Обединеното кралство ще започне пощенски доставки до Оркнейските острови в

...
Обединеното кралство ще започне пощенски доставки до Оркнейските острови в
Коментари Харесай

Великобритания започва пощенски доставки с дрон

Обединеното кралство ще стартира пощенски доставки до Оркнейските острови в Шотландия с дрон, съобщи Агенция Франс Прес.


Офисът за доставка на Киркуол на Кралската Поща ще доставя писма и пакети до Стромнес, където доставките с дрон ще ги доставят до личния състав на Гремсей и Хой, с цел да могат пощенските чиновници да извършват нормалните си направления за доставка.

„ Всичко, което оказва помощ за поддържането на универсалната услуга, изключително в регионите на островите, които са по-трудни за постигане, е нещо, което би трябвало да дадем късмет да подкрепим “, сподели в изказване Алистър Кармайкъл, народен представител от Оркни и Шетланд.

„ Кралската Поща остава сериозна част от поддържането на връзка сред островите и локалните знания и грижи са жизненоважни за тази мрежа “, сподели той.

Очаква се услугата с дрон доста да усъвършенства равнищата на обслужване и времето за доставка до Гремсай и Хой, където времето и географията могат да причинят спирания на услугите за доставка.

Първоначално услугата ще работи в продължение на три месеца, само че може да бъде продължена за непрекъснато според съществуващите регулаторни рамки заради неповторимия пейзаж на Оркни и близостта на островите един до различен.

Кралската Поща, в партньорство със Skyports Drone Services, сподели, че потреблението на електрически дронове за доставка сред островите също ще усъвършенства сигурността, като подсигурява, че пощенските чиновници могат да доставят сред пристанищата без риск.

„ Като използваме технологията за дронове, ние революционизираме пощенските услуги в отдалечени общности, осигурявайки по-ефективна и навременна доставка и помагайки за понижаване на условията за транспортни средства, произвеждащи излъчвания “, сподели Алекс Браун, шеф на Skyports Drone Services.

Първата услуга за доставка с дрон беше пусната в Рейкявик през 2017 година, като хората в исландската столица могат да получават храна и други артикули непосредствено до вратите си посредством самостоятелно летящо транспортно средство.

Веригата аптеки Boots стана първата в Обединеното кралство, която доставя медикаменти с рецепта с дрон през 2022 година, доставяйки медикаменти от остров Торни, покрай Портсмут на южния бряг, до остров Уайт. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР