Обединеното кралство ще напусне днес ЕС, но броят на британски

...
Обединеното кралство ще напусне днес ЕС, но броят на британски
Коментари Харесай

Все повече британци търсят европейски паспорти заради Брекзит

Обединеното кралство ще напусне през днешния ден Европейски Съюз, само че броят на английски жители, подали документи за приемане на поданство в някоя от страните-членки на организацията сензитивно е нараснал след референдума за Брекзит, демонстрират нови данни. От Лондон – Веселин Паунов:

След 2016 година повече от 350 000 английски жители са потърсили сигурност, че ще останат в Европейски Съюз след Брекзит, като някои даже са се отказали от английските си паспорти в интерес на европейските.

Близките исторически връзки сред ирландците и британците слагат Ирландия безапелационно отпред в листата на мечтани страни за паспорти освен, тъй като е разрешено двойно поданство.

Наблюдава се обаче и нараснало търсене на паспорти в Германия и Франция, където десетократно се е нараснала натурализацията на английски жители. В Испания, където се счита, че живеят най-вече британци в Европейски Съюз, само че не важи двойното поданство, търсенето е по-скромно, само че и там се следи забележителен растеж на подадените молби за паспорти след референдума.

Проучването, представено от вестник „ Гардиън “, разполага с данни в 9 европейски страни. Освен към този момент изброените страни, останалите са Швеция, Италия, Белгия, Дания и Финландия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР