Обединеното кралство ще бъде първата нация, която ще проведе проучвание,

...
Обединеното кралство ще бъде първата нация, която ще проведе проучвание,
Коментари Харесай

Великобротания умишлено заразява с Covid-19

Обединеното кралство ще бъде първата нация, която ще организира проучвание, за което 90 здрави хора ще бъдат съзнателно инфектирани с Covid-19.

Изпитанията, които могат да стартират през януари, имат за цел да ускорят конкуренцията за приемане на ваксина за Covid-19.

Властите възнамеряват да влагат в изследването 33 милиона паунда.

Безопасността ще бъде приоритет номер едно, упорстват специалистите.

Проектът под управлението на от Imperial College London ще включва здрави доброволци на възраст от 18 до 30 години и ще се организира взаимно с министерството на бизнеса и индустриалното развиване, Фондация „ Ройъл фрий Лондон “ и компанията hVivo.

Направено по този начин, проучването ще бъде по-бърз метод за тестване на ваксини, тъй като не е нужно да чакате хората да бъдат изложени на болест по натурален път.

Изследователите първо ще употребяват следени дози от пандемичния вирус, с цел да открият кое е най-малкото количество, което може да аргументи зараза на Covid.

Тези човешки морски свинчета, които ще бъдат инфектирани с вируса през носа и ще бъдат следени непрекъснато, имат минимален риск от увреждане заради младата си възраст и положително здраве.

След това учените могат да ревизират дали имунизацията предотвратява инфекцията.

Водещ откривател по плана доктор Крис Чиу от Imperial College London, сподели: " Моят екип организира безвредно изследвания с други респираторни вируси в продължение на повече от 10 години. Нито едно изследване не е изцяло безрисково, само че сътрудниците на Human Challenge Program работим интензивно, с цел да подсигуряваме, че вършим рисковете допустимо най-ниски. "

Проф. Питър Опеншоу, съ-изследовател на проучването и шеф на консорциума „ Човешко предизвикателство “, съобщи, че умишленото заразяване на доброволци с прочут човешки патоген „ в никакъв случай не се подхваща с лека ръка “.

„ Такива изследвания обаче са извънредно информативни.

" Наистина е витално значимо да се придвижим допустимо най-бързо към приемане на ефикасни ваксини и други лекувания за Covid-19. "

След заразяването с Covid-19, младите доброволци ще би трябвало да останат в биозащитено оборудване, до момента в който към този момент не са заразни. Те ще бъдат обезпечени финансово за времето си и ще бъдат следени до една година след присъединяване в изследването, с цел да ревизират за странични резултати.

Проф. Джулиан Савулеску, специалист по нравственос в Оксфордския университет, съобщи, че тестванията са оправдани: " В пандемия времето е живо. До момента над един милион души са починали.

„ Има честен императив да се създаде безвредна и ефикасна ваксина - и то допустимо най-бързо.

" Предвид залозите, неетично е да не се одобряват провокации. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР