Обединеното кралство обяви, че дава повече от 40 милиона британски

...
Обединеното кралство обяви, че дава повече от 40 милиона британски
Коментари Харесай

Великобритания дава луди пари за ваксина и доброволци

Обединеното кралство разгласи, че дава повече от 40 милиона английски лири за два английски плана по създаване на ваксина против новия ковид - с едно тестване, което ще стартира тази седмица, заяви Би Би Си (BBC).

Един от тези планове, управителен от департамента по заразни заболявания на " Импириъл Колидж " (Imperial College), моли за доброволци.

Търсят се здрави хора на възраст сред 18 и 55 години, като на утвърдените претенденти ще бъдат изплатени до 625 паунда за присъединяване им.

По данни на университета " Джон Хопкинс " към 20.40 часа (бълг. вр.) на 21 април броят на вирусоносителите във Англия е 125 856, а броят на умрелите - 16 509.

Френският имунолог Ерик Вивие от многопрофилната болница в Марсилия в това време съобщи, че единственият метод човечеството да се оправи с пандемията е всеобщото използване на подобаваща ваксина, написа изданието Сайънс алърт, представено от Българска телеграфна агенция.

Вивие основава вижданията си на обстоятелството, че преболедувалите от новия ковид не построяват подобаващ имунитет. На човешкия организъм са му нужни 3 седмици за образуването на задоволително количество антитела срещу сходни съдържащи РНК вируси, като SARS-CoV-2. Но даже и тогава те траят до три месеца.

Като се вземат поради всички тези незнайни, специалистите се съмняват, че с времето може да бъде построен колективен имунитет на популацията по отношение на COVID-19. Поради тази причина най-ефикасното средство против болестта ще се окаже всеобщата имунизация с надеждна ваксина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР