Обединенията ИТС Тракия“ (Алтимате“ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и Тракия

...
Обединенията ИТС Тракия“ (Алтимате“
- Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и
Тракия
Коментари Харесай

Две са офертите за изграждането на интелигентна транспортна система на АМ „Тракия“

Обединенията „ ИТС Тракия “ („ Алтимате “ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и „ Тракия ИТС “ („ Контракс “ АД, „ Кейбъл Ком “ ООД и ЕТК ООД) са претендентите за изпълнители на публичната поръчка за разработването и внедряването на интелигентна транспортна система на АМ „ Тракия “. Проектът ще се съфинансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Целта е повишаване безопасността на придвижване по автомагистралата, спазвайки последните директиви на Европейския съюз. Индикативната стойност на поръчката е 7 261 500 лева без Данък добавена стойност.

Проектът планува в тунел „ Траянови врата “ ще бъде построена неповторима за България умна система за автоматична идентификация на инциденти (Automatic Incident Detection – AID). Тя ще разреши чрез система от преносими бариери да се управлява и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби, тъй че при настъпване на случай в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата. Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби, хоризонтална и отвесна сигнализация, метеорологични станции при порталите на съоръжението и други

На Автомагистрала „ Тракия “ ще бъдат инсталирани 40 бр. електронни осведомителни табели (Variable message signs), по 20 бр. във всяка посока. Чрез тях водачите в действително време ще се информират за зародило събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична опция за своевременно известяван на шофьорите за настоящата пътната конюнктура, въведените ограничавания и алтернативните маршрути.

С осъществяването на плана за първи път ще бъдат инсталирани и камери за премерване на средна скорост и мониторинг на трафика на избрани сектори от Автомагистрала „ Тракия “. Целта е повишение сигурността на движение и съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта.

Друга оригиналност е монтирането на датчици за претегляне на моторните превозни средства в придвижване (Weigh in motion). Това ще позволи да се филтрират претоварените превозни средства и да се даде възможност за повече на брой, по-бързи и по-ефективни инспекции. Очаква се по този начин доста да се намали износването и увреждането на пътната настилка и оборудванията на автомагистралата.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР