Обединените арабски емирства започнаха операции за пускане в експлоатация на

...
Обединените арабски емирства започнаха операции за пускане в експлоатация на
Коментари Харесай

Първата АЕЦ в арабския свят започна работа в Обединените арабски емирства

Обединените арабски емирства започнаха интервенции за стартиране в употреба на първата в арабския свят АЕЦ, заяви в Туитър шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум - министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай, представен от международните организации.

"Обявяваме триумфа на ОАЕ в стартирането на първия атомен реактор за мирни цели в арабския свят, АЕЦ "Барака " в Абу Даби ", написа през днешния ден шейх Мохамед в Туитър. Той уточни още, че първият от четирите реактора е бил сполучливо зареден с нуклеарно гориво и комплексните тествания са приключили сполучливо.

Ал Мактум написа, че задачата на ОАЕ е стартирането в употреба на четири АЕЦ, които ще подсигуряват една четвърт от снабдяването с електрическа енергия по безвреден, благонадежден и незамърсяващ околната среда метод.

В средата на февруари осведомителната организация на ОАЕ заяви, че емиратската организация за нуклеарно контролиране е издала на компанията Навах енерджи (Navah Energy Company) лиценз за употреба на първи блок на АЕЦ "Барака ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР