Обединените арабски емирства ще доставят газ и дизел на Германия

...
Обединените арабски емирства ще доставят газ и дизел на Германия
Коментари Харесай

Алтернатива на руските горива? ОАЕ ще доставя газ и дизел на Германия

Обединените арабски емирства ще доставят газ и дизел на Германия още тази година. Това контракти немският канцлер Олаф Шолц по време на аудиенция в района на Персийския залив, оповестяват интернационалните организации. През идващите месеци Германия би трябвало да получи 137 000 кубически метра полутечен газ от ОАЕ, като газът ще бъде доставен с кораби до Хамбург.

В Абу Даби Шолц съобщи, че съдействието с Емирствата е значимо за заменяне на съветските газови доставки и че страната му " тряба да задоволи нарасналото търсене ".

По силата на пакта за енергийна сигурност, подписан в Абу Даби, през 2023 година ОАЕ ще доставят в Германия до 250 000 тона дизел на месец, а още преди края на тази година в терминала в Брунсбютел край Хамбург ще дойде доставка с полутечен газ.
 ОАЕ желаят предварително да усилят добива си на нефт, какво ги стопира
Основен съперник на Русия желае предварително да усили добива си на нефт, какво го стопира

Амбициозните проекти се планува да се осъществят от националната компания Adnoc

Германската енергийна компания RWE подписа дълготраен контракт с държавната Арабска газова компания. Договор с тях подписа и немският енергиен колос Hoyer. Двете компании ще купят 33 000 тона дизел, който ще бъде доставен още до края на септември. Още 250 000 тона дизел ще бъдат доставени до края на годината.

Германският канцлер посети и Катар в чиито води се намират най-малко 10 % от известните находища на природен газ в света.

Германия се пробва по всякакъв начин да се оправи с енергийната рецесия, обхванала страната. Този месец станя ясно, че следва историческото усвояване на енергийната компания Uniper и на още два други огромни вносителя на газ, в опита да се предотврати срив на енергийна промишленост на фона на опасността от режим и прекъсване на тока тази зима.

Германското държавно управление сложи " Роснефт Германия " и RN Refining & Marketing под контрола на Федералната мрежова организация на страната.

Роснефт Германия дава отговор за към 12% от потенциала за преправка на петрол в страната, което я прави една от най-големите нефтопреработвателни компании в страната, съгласно немското Министерство на стопанската система.
 Германия поема контрола върху
Германия поема контрола върху " Роснефт Германия "

Eнepгийният регулатор в страната прикани индустриалните консуматори да понижат потреблението си на газ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР