Обединените арабски емирства имат интерес от закупуване на земеделски земи,

...
Обединените арабски емирства имат интерес от закупуване на земеделски земи,
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства с интерес към български стоки

Обединените арабски емирства имат интерес от закупуване на аграрни земи, зърнени култури, животни, подготвени храни и розово масло от страната ни.Това сподели в особено изявление за Българска национална телевизия Н.Пр Мериам ал Мхейри,която е министър за продоволствената сигурност на емирствата. Ирина Цонева беседва с нея.

Тя е принцеса, а от октомври предходната година и министър, отговарящ за продоволствената сигурност в ОАЕ.Визитата на Н.пр. Мериям ал Мхейри у нас е продължение на диалозите на най-високо равнище сред министър председателят Бойко Борисов и престолонаследникът на Абу Даби принц Зайед по тематиката храни и сигурност.
Н.Пр.Мериям бинт Мохаммад Сайед Ал-Мхейри: Продоволствената сигурност, за която отговаряме измежду националните цели на Обединените арабски емирства. Ние внасяме 90% от храната си, не сме богати на водни запаси и обработваеми земи и по тази причина имаме интерес от диверсификация на източниците и би трябвало да работим с повече страни. В тази връзка преглеждаме България като страна с голям капацитет, тъй като вие сте известни с вашите извънредно вкусни и здравословни храни.- Вие сигурно сте осведомена и с концепцията на премиера за по този начин наречените хранителни хъбове на Балканите, където с общи старания и от останалите страни в района могат да се предложат работещи планове в земеделието, отглеждането на животни и производството на храни, които да заинтригуват и Обединените арабски емирства.Н.Пр.Мериям бинт Мохаммад Сайед Ал-Мхейри: За мен Балканският район е като фризерът на Европа. Вие имате плодородна земя, доста благоприятни условия за произвеждане на храни. Огромен капацитет виждам и във вашите стопанства за произвеждане на шафран, артикул, който ние консумираме доста. Имате и висококачествено отглеждане на животни,което съставлява интерес за нас, произвеждате и извънредно розово масло,ние пък обичаме парфюмите, за част от които това масло е главен артикул. Така че, един неотдавнашен двустранен бизнес конгрес би дал необятна платформа за разискване на съответни планове.
ОАЕ имат и интерес от закупуване на земеделска земя в България, уточни още н.пр Мериям Ал-Мхейри и акцентира, че България също би била заинтригувана от такива вложения. Сериозен капацитет в за развиването на двустранните връзки има по нейните думи и в областта на туризма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР