Обединение в ляво е крайно необходимо. Това е политическият спектър,

...
Обединение в ляво е крайно необходимо. Това е политическият спектър,
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП доказа, че е алтернативата и започва голямо ляво обединение

„ Обединение в ляво е извънредно належащо. Това е политическият набор, който има извънредно огромни благоприятни условия. Виждаме и какво се случва в център-дясно сред ГЕРБ и ПП-ДБ - един непрекъснат спор. А, знаете, в една страна, с цел да има устои - би трябвало да има ясно дефинирано ляво и дясно. Българска социалистическа партия, като флагманът в ляво, би трябвало и е водеща в този развой ”.
Това съобщи в ефира на Nova news през днешния ден националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Иван Иванов. 
„ На 1 май ще поканим всички, които се разпознават в този бранш, с цел да се откри посоката за едно общо явяване на изборите.
За „ Левицата ”: „ Това са някогашни членове на Българска социалистическа партия, вратата за тях е отворена, не мисля, че някой би се възпротивил да се върнат още веднъж и да участваме дружно в изборите. Защото, в случай че се върнем в годините обратно, това са наши приятели, изключени не от настоящето управление, а от предходното. Решението е напълно тяхно ”, съобщи социалистът.
Останалите, които Българска социалистическа партия кани като мотор на самодейността за обединяване, са партии от социално-демократическия набор, разнообразни придвижвания, които са създавани през годините, само че не са излизали от редиците на социалистическата партия.
Народният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” акцентира, че кардинално не би се заел с мнения на социологическите изследвания, посочили през последните години противоречиви резултати, само че в отговор на имитация на водещата, че съгласно изследването на „ Галъп ” Българска социалистическа партия покачва резултата си, сподели: „ Това вследствие на обстоятелството, че Българска социалистическа партия остана единствената опция на всичко, което се случва в страната. Ние не влязохме в сглобка с никого, не се прегърнахме с ГЕРБ и не предадохме гласоподавателите си ”.
На въпроса, в случай че политическата настройка от настоящия парламент се резервира и в идващия, Иван Иванов напомни: „ Българска социалистическа партия го казахме още при започване на 49-я парламент – експертно държавно управление с ясни задължения, явен небосвод и време за работа, е единственият работещ вид. В противоположен случай има заплаха да се завъртим още веднъж в спиралата от избори. Което, в обстановката на войни и външно-политическа неустойчивост е рисково за България ”.
В коментара за идните номинации за Екологичен потенциал и работата на досегашните представители на Българска социалистическа партия в европейския парламент Иван Иванов уточни: „ Българска социалистическа партия имаме Устав и процедури, които следваме. На 27 април ще проведем Национален съвет, където да се утвърдят листите за изборите за европейски и за български парламент. В събота, на Националния съвет, единственият присъстващ представител на Българска социалистическа партия от Екологичен потенциал, който беше направил своя доклад, беше Цветелина Пенкова. Друг не показа доклад. А това по какъв начин ще се подреди листата зависи от близо 180 души, членове на Народно събрание, които ще гласоподават ”, уточни Иван Иванов.
Позицията на Българска социалистическа партия за протичащото се в Близкия изток: „ Изключително обезпокоително, изключително ескалалирането в последните часове. Нашият апел е да се откри метод този спор да завърши по кротичък метод, посредством договаряния. Защото, разгръщането на още един пълномащабен боен спор в този район значително слага под въпрос международната сигурност. Един отговор от страна на Израел ще докара до непредвидими последствия. Затова, от Българска социалистическа партия споделяме: На първо място България да резервира неутралитет и да не се намесва, като се търсят способи по дипломатически метод да се постави завършек на ескалацията на напрежението в Близкия изток ”, заключи Иван Иванов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР