Обединение, в което водещ партньор е "Грома Холд" ЕООД ще

...
Обединение, в което водещ партньор е "Грома Холд" ЕООД ще
Коментари Харесай

Обединение с водещ партньор Грома Холд ще строи отсечка от Струма край Кресна

Обединение, в което водещ сътрудник е "Грома Холд " ЕООД ще строи единия сектор от платното на автомагистрала "Струма " източно от Кресненското дефиле. Това оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

ДЗЗД "АПП ЛОТ 3.2.1 " е избран за реализатор на 13.2 км сектор от Автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле - лот 3.2.1. Председателят на Управителния съвет на организацията Георги Терзийски е подписал решението за класиране на участниците в процедурата за определянето на реализатор. За задачата бе оповестена социална поръчка за избор на реализатор за планиране и строителство на права от автомагистралата в сектора сред Кресна и Крупник. Това е платното в посока Кулата - София, което ще минава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

В сдружението "АПП ЛОТ 3.2.1 " вземат участие: "ГРОМА ХОЛД " ЕООД, "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА " АД, "ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО - БЛАГОЕВГРАД " АД, "ПЪТПРОЕКТ " ЕООД и "ВАХОСТАВ-СК " а.с.

В лот 3.2.1 е секторът от км 375-ти до 389-ти км и прилежащите пътни връзки. В него ще бъдат издигнати три тунела - "Симитли " /211 м/, "Ракитна " /1135 м/ и "Стара Кресна " /1052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветяване, ръководство на придвижването и т. н. Ще бъдат построени 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, както и три надлеза и подлеза. Достъпът до трасето ще бъде обезпечено посредством три пътни възела:

-Пътен възел "Полето " при 379-ти км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.

-Пътен възел "Мечкул " при 384-ти км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.

-Пътен възел "Стара Кресна " при км 387-ми км, който ще обезпечава достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за осъществяване на публичната поръчка е 1556 дни и включва времето за планиране и строителство.

Проектът за създаване на сектора от Автомагистрала "Струма " през Кресненското дефиле се възнамерява да се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР