Обединена българска банка (ОББ) и Българска банка за развитие (ББР)

...
Обединена българска банка (ОББ) и Българска банка за развитие (ББР)
Коментари Харесай

ОББ подкрепя малки, средни и малки междинни предприятия по „Програма за възстановяване“ на ББР с кредити за 75 млн. лв.

Обединена българска банка (ОББ) и Българска банка за развиване (ББР) не престават съдействието си, като подписаха анекс към „ Програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на предприятията, потърпевши от изключителната обстановка и епидемията от СOVID-19 ” с изменение в границите на „ Програмата за възобновяване “ при.

Това дава опция на ОББ да образува портфейл от 75 млн. лева при нови преференциални условия за МСП (малки и междинни предприятия) и дребни междинни предприятия (с личен състав до 499 души) за превъзмогване на последствията от COVID-19.

По Програмата са възможни компании от всички браншове на активност. Кредитополучателите могат да получат капиталово или оборотно финансиране (вкл. за наеми, работни заплати и режийни разходи) без условие за материално поръчителство. Максималният размер е до 3 млн. лева на равнище кредитоискател и свързани лица, като покритието по всеки заем е 80%.

„ Програмата за възобновяване “ на ББР е част от антикризисните ограничения на българското държавно управление за справяне със сериозните усложнения на фирмите в изискванията на епидемиологичната конюнктура. Гаранцията от ББР съставлява държавна помощ, даването на която следва да дава отговор и на изискванията, посочени във Временната рамка на Европейската комисия.

 

 

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР