ОББ представи уникален за България дигитален инструмент за устойчивост в

...
ОББ представи уникален за България дигитален инструмент за устойчивост в
Коментари Харесай

Иновативна услуга от ОББ позволява да се изчисли въглероден отпечатък от земеделски стопанства

ОББ показа неповторим за България цифров инструмент за резистентност в бранш " Земеделие " - , като част от тактиката си за реализиране на съответни цели, свързани с устойчивото развиване и поддръжка на бизнеса.

Калкулаторът е наличен изцяло гратис на уеб страницата на банката за всички аграрни производители - клиенти и неклиенти на финансовата институция. В няколко лесни стъпки, въз основа на попълнени от земеделците базови индикатори, напълно онлайн той пресмята емисионния отпечатък от селскостопанските действия.

пресмята парниковите газове от активността на стопанствата в еквивалент на въглероден двуокис, като дава опция - единствено след регистрация, за приемане на самостоятелен отчет за всяко стопанство . В него са посочени факторите в производството, на които следва да се обърне внимание, и се дават съответни рекомендации за това кои са дейностите, при които бизнесът би могъл да усъвършенства екологичното си влияние.

Методологията на калкулатора е създадена със съдействието и експертността на Института за земеделска стопанска система . В обсега на цифровия инструмент попадат 28 от най-често упражняваните аграрни действия в България, като фокусът е върху знаците, които образуват главната част от парниковите излъчвания на бранша - метан (CH4), диазотен диоксид (N2O) и въглероден диоксид (CO2).
Реклама
Изчисленията за растениевъдството се базират на употребяваните за едногодишен интервал в обещано стопанство количества торове, химикали, горива и получените междинни добиви. В отглеждането на животни се регистрират практиките на развъждане и хранене на животните, както и за предпазване на оборската тор. Паралелно с изчисляването на резултата стойностите автоматизирано се съпоставят със междинните индикатори за България , което дава визия на бизнеса за статуса на стопанството и ограниченията, които би трябвало да предприеме.

Земеделието е един от най-засегнатите браншове от климатичните промени в световен мащаб, което основава риск както за бизнеса, по този начин и за обществото като цяло. Повишаването на информираността по тематиката е извънредно значимо за съответни, бързи и стратегически решения в тази посока. Своевременното адаптиране на бизнеса и стопанската система към трансформацията ще бъде от решаващо значение за страната, за развиването на бизнеса и конкурентоспособността му през идващите години.

Изискванията на обществото и уговорките на КВС към устойчивото развиване доведоха до основаването на този новаторски артикул. е работещо решение за фирмите, на база на което те могат да изградят тактика, която ще ги приготви за прехода към стабилно земеделие и нужните за постигането му вложения .

За да отговори на появилите се провокации и в помощ на земеделците, ОББ ще продължи да надгражда плана, като работи по основаването на партньорска стратегия с компании, които експертно да поддържат стопанствата в процеса на преход с насоки и решения за точно и дейно земеделие.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР