Обажданията на изкуствен интелект с гласа на Байдън вбесиха демократите.

...
Обажданията на изкуствен интелект с гласа на Байдън вбесиха демократите.
Коментари Харесай

Обажданията на изкуствен интелект с гласа на Байдън вбесиха демократите

Обажданията на изкуствен интелект с гласа на Байдън вбесиха демократите. Американските демократи бият паника за автоматизираните телефонни позвънявания, изпратени до гласоподавателите от изкуствен интелект, имитиращ Байдън. Фалшиво позвъняване, което стартира с думите „ Какво, по дяволите “, приканва демократите да не гласоподават на първичните избори в Ню Хемпшир.

Виден демократ от Ню Хемпшир сподели, че основателите на автоматизирано позвъняване, имитиращ гласа на Джо Байдън и призоваващ демократите да не гласоподават на първичните избори във вторник, би трябвало да бъдат „ преследвани в най-голяма степен “ за опит да „ нападат самата народна власт “.

„ Искам да бъдат преследвани във допустимо най-голяма степен, тъй като това е офанзива против демокрацията “, сподели Кейти Съливан, някогашен ръководител на щатската Демократическа партия, пред NBC News, добавяйки, че като юрист тя има вяра, че позвъняването може да наруши няколко закона.  Няма да го оставя по този начин. Искам да знам кой заплаща за това? Кой знаеше за това? Кой има изгода от това? ”

Когато стартира следствието, основният прокурор на Ню Хемпшир Джон Формела сподели, че гласоподавателите би трябвало „ изцяло да подценен наличието на това известие “.

NBC разгласява запис на този диалог.

„ Какви нелепости “, стартира диалогът, употребявайки крилата фраза, толкоз присъща за 81-годишния президент, че е необятно употребена в маркетинга и мемовете.

„ Знаете цената на демократичното гласоподаване “, продължи гласът. „ Гласовете ни се броят. Важно е да запазите гласа си за изборите през ноември. Ще се нуждаем от вашата помощ при избора на претенденти от Демократическата партия. Гласуването този вторник единствено ще помогне на републиканците в устрема им да изберат още веднъж Доналд Тръмп. Вашият глас има значение през ноември, а друг вторник. Ако желаете да бъдете отстранен от листата с бъдещи позвънявания, апелирам, натиснете две в този момент “.

Името на Байдън няма да бъде в бюлетината на Демократическата партия във вторник, защото Ню Хемпшир се опълчи на формалното пренареждане на главния календар, което сложи Южна Каролина преди всичко.

Кейти Съливан води акция, призоваваща демократите да поддържат Байдън като претендент за регистриране.

Съливан сподели пред NBC, че е получила позвънявания, цитиращи хипотетични известия от Байдън, в това число от жена, която сподели, че президентът й се е обадил.

Който и да е направил автоматизираното позвъняване, „ очевидно… желае да нарани Джо Байдън “, твърди Съливан.

В изказване Съливан добави:

„ Това позвъняване беше обвързвано с моя персонален номер на мобилен телефон без мое позволение. Това е директна интервенция в изборите и явно опит за заплашване на мен и други гласоподаватели в Ню Хемпшир, които възнамеряват да записват Джо Байдън във вторник. “

Говорител на Дийн Филипс, конгресменът от Минесота, търсещ номинацията на Демократическата партия, сподели пред NBC:

„ Всеки опит да се обезсърчат гласоподавателите е срамен и неприемлива засегнатост против демокрацията. Потенциалното потребление на изкуствен интелект за манипулиране на гласоподавателите е надълбоко тревожно.

Кампанията на Байдън не разяснява диалога в Ню Хемпшир. Говорител на акцията на Тръмп сподели пред NBC:

„ Не ние, ние нямаме нищо общо с това. “

Новината за предизвикването deepfake идва, когато федералното държавно управление подхваща дейности за контролиране на потреблението на такава технология в акции. Външни групи, учени и някои политици показаха угриженост, че изкуственият разсъдък може да сътвори безпорядък по време на изборите във време, когато гласоподавателите в Съединени американски щати са податливи на дезинформация.

Петиция от застъпническата група Public Citizen приканва Федералната изборна комисия (FEC) да контролира потреблението на изкуствен интелект в предизборната реклама.

Председателят на FEC Шон Кукси сподели пред Washington Post, че организацията работи за основаване на правила за AI и преглежда обществените мнения, изпратени след подаване на петицията. Но той сподели, че организацията няма да позволи казуса до „ началото на лятото “.

Public Citizen упрекна FEC, че „ постепенно взема решение казуса “ и прикани Конгреса да работи.

„ Това е миг на политическо манипулиране “, сподели президентът на Public Citizen Робърт Вайсман в прессъобщение в понеделник. „ Политиците би трябвало да побързат с въвеждането на подкрепи, в противоположен случай ще се надигнем пред избирателен безпорядък. Измамата в Ню Хемпшир е увещание за многото способи, по които подправените вести могат да всеят комплициране и да увековечат измамите.

Докато федералното държавно управление на Съединени американски щати измисля какво да прави с AI в рекламните акции, някои щатски законодатели внесоха законопроекти, ориентирани към битка с тази процедура.

Източник: NBC, Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР