О`Шей Сибли: Бионсе отдава почит на фен, който беше намушкан до смърт, докато слушаше нейната музика

...
Г-н Сибли слушаше и танцуваше на албума Renaissance на Бионсе
Коментари Харесай

Г-н Сибли слушаше и танцуваше на албума Renaissance на Бионсе от 2022 г. с група приятели, когато избухна разгорещена дискусия с млад мъж.

Запис от охранителна камера показва как г-н Сибли и приятелите му говорят с мъжа и след това спират, докато влизат в кола. След това г-н Сибли се насочва към мъжа.

Танцьорът беше откаран по спешност в болница, където по-късно почина.

От записа не става ясно кога е станало намушкането или кой е носил оръжие.

Инцидентът предизвика гняв сред LGBTQ+ общността в Ню Йорк.

Звезди, включително Били Джоел, Blur и Брус Спрингстийн, разпалиха Лондон „съживяване“, тъй като един милион слушат музика на живо за една седмица

Един от приятелите на г-н Сибли, Отис Пеня, който присъства по време на смъртта му, твърди във видеоклип, публикуван онлайн, че „те са го убили, защото той беше гей".

Свидетелят Съми Ула каза на Daily News, че младите мъже са тормозили г-н Сибли и приятелите му, защото поведението им ги обиждало.

Изображение: Бензиностанцията, където О'Шей Сибли беше намушкан до смърт. Снимка: AP

Детективите пуснаха малко подробности за инцидента, но той се разследва от оперативна група за престъпления от омраза в полицейското управление на Ню Йорк, според NBC.

Ерик Адамс, кмет на Ню Йорк каза, че намушкането е разклатило доверието на хората, добавяйки, че те „ще намерят отговорния човек“.

Лиза Джонсън-Уилингам, директор на програмата Ailey Extension на Американския танцов театър Алвин Ейли – където г-н Сибли е взимал уроци - добави, че той е бил хванат "чрез безсмислено насилие" и те са "шокирани и с разбито сърце" от смъртта му.

Смъртта на г-н Сибли следва вълна от анти-ЛГБТК демонстрации в цялата страна през последната година - средно 39 са се провеждали в САЩ всеки месец, според скорошен доклад на изследователската група Crowd Counting Consortium.

В памет на г-н Сибли ще се проведе на бензиностанцията по-късно днес и бдение се очаква да се проведе в LGBTQ Community Centre в Манхатън.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР