О'ФАЛЪН, Мисури (AP) — Училищно настоятелство в Мисури, ръководено от

...
О'ФАЛЪН, Мисури (AP) — Училищно настоятелство в Мисури, ръководено от
Коментари Харесай

Училищното настоятелство в Мисури, което преди това отмени резолюцията срещу расизма, премахва часовете по чернокожа история

О'ФАЛЪН, Мисури (AP) — Училищно настоятелство в Мисури, ръководено от консерватори, гласоподава да анулира избираемите курсове по история и литература на чернокожите, пет месеци откакто същият ръб анулира антидискриминационната политика, призната след убийството на Джордж Флойд.

Училищният съвет на Франсис Хауел гласоподава 5-2 в четвъртък вечерта за прекъсване на предлагането на курсове по чернокожа история и чернокожа литература които се оферират в трите гимназии в региона от 2021 година Малко над 100 възпитаници взеха курсовете този учебен срок в преобладаващо белия крайградски регион на Сейнт Луис.

През юли бордът анулира анти- резолюция за расизъм и подреди копия да бъдат отстранени от учебните здания. Резолюцията беше призната през август 2020 година на фона на националния ужас, откакто служител на реда умъртви Флойд в Минеаполис.

Резолюцията дава обещание, че общността на Франсис Хауел ще „ приказва твърдо против всеки расизъм, дискриминация и безсмислено принуждение против хора, без значение от раса, етническа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР