НЗОК се превърна в нещо като административна структура. Там преобладава

...
НЗОК се превърна в нещо като административна структура. Там преобладава
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: В НЗОК преобладава едно ядро, което е крайно време да се премахне

НЗОК се трансформира в нещо като административна конструкция. Там доминира едно ядро, което ръководи касата. Това ядро би трябвало наложително да се отстрани. Това съобщи някогашният министър на опазването на здравето Мирослав Ненков в утринния блок на Българска национална телевизия.
Той добави още, че от здравния бюджет се харчат към милиард лв. за хора увреждания, само че и за такива, които действително нямат чак такива съществени увреждания и са в положение да работят.
,,Ако част от тези пари бъдат икономисани, т.е. в случай че не се дават на хора, който действително са в положение да работят и да се трудят, то за хората с същински увреждания ще има повече'', уточни Ненков.
На въпрос дали Народното събрание би трябвало да избира шефа на НЗОК някогашният министър отговори, че по-важното е здравният министър и шефът да гледат в една посока и в центъра на здравната система да стои пациентът.
,,Всеки един човек би трябвало да съучаства в своето лекуване. Благодарение на последните 50 години считаме, че докторът би трябвало да ни реши всички проблеми. Това отношение е доста гадно'', уточни още той.
По отношение на протестиращите майки на деца с увреждания Ненков съобщи, че този сериозен проблем беше политизиран повече от нужното, което разруши рационалната концепция за смяна.
,,Това политизиране на всеки един проблем у нас е непоносимо и доста долно'', приключи Мирослав Ненков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР