Нюйоркският кмет Бил де Блазио съобщи, че той и служителите

...
Нюйоркският кмет Бил де Блазио съобщи, че той и служителите
Коментари Харесай

Свършиха парите за чиновниците в Ню Йорк

Нюйоркският кмет Бил де Блазио заяви, че той и чиновниците му излизат в една седмица неплатен отпуск поради "безпрецедентните бюджетни провокации ", дължащи се на пандемията от ковид, съобщи ДПА.

"От 1 октомври всички чиновници на кметството ще излязат в неплатен отпуск, като това явно се отнася и за мен ", сподели Де Блазио на конференция.

Де Блазио има намерение да работи без възнаграждение по време на неплатения си отпуск. Мярката ще засегне близо 495 чиновници на кметството.

"Това е стъпка, която не ти се желае да предприемеш ", сподели кметът, само че в това време означи, че мярката е нужна при неналичието на подтикващ пакет от Конгреса.

"Ето ни в средата на септември: Не си представях, че Вашингтон ще бездейства дотам ", изрази възмущението си Де Блазио, като добави, че няма индикации, че конгресмените ще одобрят пакета с федерална помощ в границите на тази година.

"В сегашния миг не разполагаме с тази поддръжка и би трябвало да продължим да вършим сложни избори, с цел да може градът да върви напред, да балансираме бюджета си...но в това време да пазиме и работната си мощ ", сподели кметът на Ню Йорк.

Де Блазио означи, че Ню Йорк е изгубил приходи в размер на девет милиарда $ от началото на пандемията.

Приемането на пакета с федерални помощи за превъзмогване на последствията от пандемията се бави поради вътрешни другия в позициите във всяка от двете страни - демократи и републиканци, в конгреса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР