Нюйоркски апелативен съд даде на Тръмп спасителен юридически и финансов

...
Нюйоркски апелативен съд даде на Тръмп спасителен юридически и финансов
Коментари Харесай

Съдът в Ню Йорк хвърли спасителен пояс на Доналд Тръмп

Нюйоркски апелативен съд даде на Тръмп избавителен юридически и финансов късмет, като понижи гаранцията му от близо половин милиард $ на 175 милиона $, съобщи Агенция Франс Прес.


Съставът на апелативния съд даде на Тръмп, който беше изправен пред евентуална незабавна конфискация на част от недвижимите си парцели, 10 дни, с цел да обезпечи парите.

Кандидатът за президент на Републиканската партия получи ненадейно позитивната вест за гражданското си дело за машинация в Ню Йорк, до момента в който седеше в съда за друго дело - чуване по идния углавен развой против него, който е обвързван с това, че Тръмп си е купувал мълчанието на порнозвезда.

Тръмп беше изправен пред крайния период през днешния ден да заплати голямата първична гаранция в очакване на обжалване на решението на съдията, съгласно което той носи отговорност за машинация, обвързвана със скрит план за раздуване на чистото му положение.

Тръмп даде да се разбере, че не е в положение да откри 454 млн. $ и рискуваше щатът Ню Йорк да конфискува част от имотната му империя. Според новото решение, той ще има още 10 дни, с цел да заплати единствено 175 милиона $.

В своята обществена мрежа Truth Social, Тръмп съобщи, че " ще се съобрази с решението на Апелативния отдел и ще внесе или гаранция, или равностойни скъпи бумаги, или пари в брой ".

77-годишният републиканец стартира деня си в правосъдната зала в Манхатън на чуване за установяване на нова дата за процеса против него поради заплащанията, които е направил в навечерието на президентските избори през 2016 година, с цел да се увери, че порнозвездата Сторми Даниълс няма да разкрие полова среща с него.

" Това е лов на вещици ", съобщи Тръмп пред кореспонденти, преди да влезе в съда.

Процесът, обвързван с порнозвездата трябваше да стартира още през днешния ден, само че беше отсрочен в последния миг, защото прокурорите със забавяне показаха десетки хиляди страници с евентуални доказателства.

Окръжният прокурор на Манхатън е декларирал пред арбитър Хуан Мерчан, че би приел отсрочване на началото на процеса с до 30 дни, до момента в който юристите на Тръмп са поискали най-малко три месеца.


" Намеса в изборите "

Тръмп дефинира и двете каузи като " политически стимулирана офанзива " преди президентските избори на 5 ноември, когато евентуално още веднъж ще се изправи против Джо Байдън.

" Това са фалшифицирани каузи, всички координирани от Белия дом и Министерството на правораздаването за интервенция в изборите ", сподели Тръмп. " Няма закононарушение. Страната ни е КОРУМПИРАНА! ", добави той.

Тръмп постоянно се нахвърля против правосъдната система, която съгласно него е " нагласена " против него.

Той съобщи, че основният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс, която е чернокожа, е " расистка ", и сподели, че съдията Артър Енгерон по делото за гражданска машинация, че е " крив ".

Миналата седмица Тръмп получи някои позитивни финансови вести, когато беше оповестено, че компанията Truth Social най-сетне ще стане обществена посредством обединение - договорка, която може да му донесе милиарди долари.

Той няма не може да се възползва от средствата в продължение на шест месеца, само че евентуално може да му помогне да си обезпечи облигации.

В случай на неплащане обаче Джеймс към момента може да разпореди заледяване на банковите му сметки или да пристъпи към конфискуване на някои от парцелите му в Ню Йорк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР