Нюфаундленд е сред едрите породи кучета наред с Дого аржентино,

...
Нюфаундленд е сред едрите породи кучета наред с Дого аржентино,
Коментари Харесай

Грижа за козината на Нюфаундленд

Нюфаундленд е измежду едрите породи кучета наред с Дого аржентино, Алабай, Българско овчарско куче, Немски дог, Санбернар, Немска овчарка и други.

Грижата за козината на кучето е значима част от развъждането на Нюфаундленд. И приключението стартира още от първия ден, в който си вземете малко кученце вкъщи. Важно е кучето да привикне от ранна възраст към така наречен грууминг.

Животните по принцип не обичат тези процедури, тъй че, в случай че не ги научите от рано, в никакъв случай няма да свикнат.

Малкото кученце би трябвало да разбере, че ресането и къпането е нещо обикновено. Точно, както ще научите кучето да върви до тоалетна на открито, по този начин би трябвало да го приучите и към грижата за козината на Нюфаундленд.

Научете мъниците да стоят спокойно и да не хапят четката, до момента в който ги решете.

Това е отговорност на всеки притежател. Дори да планирате да водите кучето при експерт, то също би трябвало да бъде научено на самообладание.

Отделяйте по няколко минути всеки ден, с цел да сресвате кучето. Така то ще свикне по елементарно с процедурата и няма да се съпротивлява.

 Нюфаундленд

Ако полагате постоянни грижи за козината на Нюфаундленд, няма да имате проблеми с нея.

Палтото на кучето ви е доста дебело, стабилно на вода. Външната част от козината е груба и дълга, а подкосъмът е мек и компактен. Обикновено Нюфаундлендът си сменя козината напролет и есента.

Дебелото му красиво палто изисква ресане два до три пъти седмично. Къпете го съгласно потребностите, само че най-добре един до два пъти месечно.

И тъй като грижата за козината е доста характерна, доста притежатели на Нюфаундленд избират да водят домашния си любим при експерт груминг. Това обаче не анулира уговорката ви да го решете постоянно.

Както всички кучета с пухкава четина, Нюфаундлендът се цапа елементарно. Затова очаквайте заплетена четина, кални лапи, листа и какво ли още не.

Редовната грижа за козината на Нюфаундленд ще ви помогне да хванете рано възможни болести при кучето. Ще може да оглеждате кучето си за кърлежи и бълхи, да проверявате за възможни обриви по кожата.

 Куче от породата на Нюфаундленд

Къпането на кучето също може да ви се коства като предизвикателство поради размера на палето, само че умерено – тази порода обича водата.

И да обобщим: грижата за козината на Нюфаундленд включва постоянно ресане и къпане. Но всичко това би трябвало да стартира от ранна детска възраст, с цел да може животното да свикне.

Това е и най-важният съвет, който може да получите. Още, откакто вземете кучето си вкъщи, започнете да го решете всеки ден. Така ще премахнете падналата четина, ще си спестите чистенето с прахосмукачка и ще запазите лъскавия и бухнал тип.

Ако и вие желаете да имате такова куче за приятел, вижте нашите разгласи и цени за Нюфаундленд.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР