Ню Йорк таймс пише, че американските разузнавателни служби наблюдават поредица

...
Ню Йорк таймс пише, че американските разузнавателни служби наблюдават поредица
Коментари Харесай

NYT: Разузнаването на САЩ следи мистериозни руски военни спътници в Космоса

" Ню Йорк таймс " написа, че американските разследващи служби следят поредност от изстрелвания на съветски военни спътници , за които има доктрина, че може да са предопределени за заличаване на галактически информационни спътници с нуклеарен гърмеж.

Въпреки че това умозаключение не е дефинитивно, то дотолкоз разтревожи Вашингтон, че по време на Мюнхенската конференция по сигурността държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разиска тази информация с сътрудниците си от Индия и Китай: Субрахманям Джайшанкар и Ван И, като ги прикани да повлияят на Москва .

Според вестника Блинкън ги е предиздвикал да схванат, че нуклеарен гърмеж в космоса ще унищожи освен американските спътници, само че и тези на Пекин и Ню Делхи.

Според американското разузнаване при започване на 2022 година Русия е направила поредност от секрети изстрелвания на военни спътници. Според него Русия създава нов тип галактическо оръжие, което може да заплаши хиляди спътници, осъществяващи връзките по целия свят .

Към днешна дата американските чиновници считат, че въпреки Москва да има намерение да изстреля спътници в орбита, тя към момента няма да ги употребява.

Вместо това Путин може да ги употребява като непрекъсната опасност при положение , че " бъде притиснат прекомерно мощно от наказания или се опита да осуети упоритостите си в Украйна или отвън нея с военна мощ.
 Конгресът на Съединени американски щати преглежда сигнал за опасност против националната сигурност
Конгресът на Съединени американски щати преглежда сигнал за опасност против националната сигурност

Поискаха от Байдън да се разсекрети цялата информация

Руският президент може да унищожи международната стопанска система, без да е ориентиран към хората на Земята ", написа вестникът.

И Съединените щати, и Съветският съюз преди този момент са тествали нуклеарни оръжия в космоса, преди да ратифицират Договора за галактическото пространство от 1967 година, който не разрешава разполагането на нуклеарни оръжия от всевъзможен вид в орбита , както и по-нататъшни нуклеарни детонации в космоса.

Ако Путин сложи тези оръжия в ниска околоземна орбита, американските чиновници се притесняват, че това ще бъде повече от просто нарушаване на контракта от 1967 година
 Политико: Германците към този момент не възприемат Русия като съществена опасност
Политико: Германците към този момент не възприемат Русия като съществена опасност

Загрижеността по отношение на всеобщата миграция и радикалния ислямски тероризъм в този момент са преди всичко

Това е един от последните останали в действие огромни контракти за надзор на въоръженията. И в случай че Русия го наруши, други страни, като Северна Корея, могат да последват образеца ѝ.

Високопоставен чиновник на разузнаването съобщи пред " Ню Йорк Таймс " при изискване за анонимност, че Русия създава нуклеарни оръжия, основани в космоса, тъй като Путин има вяра, че никой от съперниците му, в това число Съединените щати, няма да влезе в директна борба с Русия , в случай че опасността надвисне над международните връзки, само че не и над човешкия живот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР