Ню Йорк - най- многолюдният американски град, прие законопроект, забраняващ

...
Ню Йорк - най- многолюдният американски град, прие законопроект, забраняващ
Коментари Харесай

Ню Йорк прие закон в защита на затлъстелите

Ню Йорк - най- многолюдният американски град, одобри законопроект, забраняващ дискриминирането въз основа на тежестта, присъединявайки се към възходящо придвижване в Съединени американски щати за преобразяване на размера в предпазена линия наедно с расата и пола, заяви Би Би Си в петък.

Повече от 40% от възрастните американци се считат за затлъстели и изследванията демонстрират, че стигмата за тежестта е необятно публикувана. Би Би Си написа, че изключително при дамите, това е обвързвано от време на време с по-ниски заплати.

Градският консултант Шон Абрю сподели, че дискриминирането във връзка с тежестта е " безмълвно задължение, което хората би трябвало да носят ".

 СЗО обмисля да направи по-достъпни медикаменти за намаляване СЗО обмисля да направи по-достъпни медикаменти за намаляване

По време на обществени чувания беше посочено, че цялостните хора имат проблеми с потреблението на местата в заведения за хранене и театри, по-вероятно е да получат отвод от наемодатели или не могат да се възползват от градската стратегия за шерване на колела, в която има ограничавания за тежестта.

Членът на съвета Абрю, който стартира законопроекта, сподели, че самичък е изпитал компликациите на цялостните хора, когато е качил 18 кг по време на затварянията през пандемията от COVID-19 и е видял смяна в метода, по който е бил третиран.

" Те са дискриминирани без никаква отбрана и обществото споделя, че това е изцяло в реда на нещата ", разяснява Абрю пред Би Би Си.

Очаква се мярката да бъде подписана от кмета на Ню Йорк до края на май.

 Изминаването на 8000 крачки, даже един път седмично, понижава риска от преждевременна гибел Изминаването на 8000 крачки, даже един път седмично, понижава риска от преждевременна гибел

Лидерът на републиканското малцинство в градския съвет на Ню Йорк Джоузеф Борели обаче споделя пред в. " Ню Йорк таймс ", че законът може да даде право на нюйоркчани " да съдят всекиго и всичко ".

" Аз съм с наднормено тегло, само че не съм жертва. Никой не би трябвало да се усеща зле за мен с изключение на страдащите копчета на ризата ми ", той.

Американският щат Мичиган е забранил дискриминирането на работното място въз основа на тежестта още от 1976 година, като Сан Франциско и Вашингтон също имат сходно законодателство.

Законопроекти на щатско равнище към този момент са импортирани в Ню Йорк, Масачузетс, Върмонт и Ню Джърси, написа Би Би Си.

Законът за правата на индивида в Ню Йорк към този момент не разрешава дискриминирането в жилищното настаняване, на работното място и публичното настаняване въз основа на 27 характерности, в това число възраст, фамилно състояние, увреждане и народен генезис.

Законопроектът в този момент прибавя тежестта и височината към този лист, като в същото време включва изключения за работни места, при които тежестта и височината са " добросъвестна професионална подготовка " или където има опасения за публичното здраве и сигурност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР