Ню Йорк. Известният шеф на картел Хоакин Ел Чапо“ Гусман

...
Ню Йорк. Известният шеф на картел Хоакин Ел Чапо“ Гусман
Коментари Харесай

The Guardian: Мексикански бос на наркокартел е признат за виновен

Ню Йорк. Известният началник на картел Хоакин „ Ел Чапо “ Гусман е приет за отговорен по 10 обвинявания в трафик на опиати, в края на тримесечния развой в Ню Йорк, който се отличава с трагични свидетелства за бягства от пандиза, ужасни убийства и политически изплащания от милиони долари, написа в. The Guardian .
Гусман, който се издигна от бедността в селските региони на Мексико, с цел да построи наркотична империя на стойност милиарди долари, евентуално ще прекара остатъка от живота си в пандиза.
61-годишният не сподели страст, до момента в който присъдата беше прочетена. Съдебните заседатели прекараха шест дни, претегляйки доказателствата против Гусман, в това число свидетелствата на повече от 50 очевидци. След като журито излезе от стаята, той и брачната половинка му Ема Коронел Айспуро, сложиха ръцете си на сърцата си и си дадоха знак с палеца един на различен.
Предвижда се Гусман да бъде наказан на 25 юни. Очаква се той да получи доживотна присъда без опрощение.
„ Това е присъда, от която няма бягство и връщане “, съобщи американският прокурор Донахю отвън постройката на съда. „ Има хора, които споделят, че войната с опиатите не си коства да се води. Тези хора бъркат “.
Американските прокурори обявиха, че той е трансферирал тонове кокаин, хероин, марихуана и метамфетамин в Съединените щати в продължение на повече от две десетилетия, утвърждавайки силата си в Мексико посредством убийства и войни с конкурентни картели.
Един от членовете на картела, станал очевидец на държавното управление, описа по какъв начин Гусман от време на време е работил като собствен палач. Свидетелят сподели, че Гусман е отвлякъл, биел и прострелял човек, който се осмелил да работи за различен картел. Гусман наредил на хората си да погребат жертвата, до момента в който тя е била още жива.
За разлика от тежестта на доказателствата, показани от прокуратурата, делото за отбрана е траяло единствено половин час. Адвокатите на Гусман не отхвърлят закононарушенията му, а вместо това настояват, че клиентът им е паднал човек за държавни очевидци, които са били по-зли от него.
Адвокат Джефри Лихтман прикани журито в заключителни причини да не имат вяра на държавните очевидци, които „ лъжат, крадат, мамят, продават опиати и убиват хора ”.
Действащият основен прокурор Матю Уитакър съобщи, че процесът показва „ упоритостта и ангажираността на американското държавно управление да преследва значими персони като Гусман “.
„ Това наказание служи като неопровержимо обръщение към останалите в Мексико, и тези, които се стремят да бъдат идващият Чапо Гусман, че в последна сметка ще бъдете арестувани и дадени под съд “, сподели Уитакър.

Превод и редакция : Калоян Пенков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР