Ню Йорк е е световен мегаполис, в който има доста

...
Ню Йорк е е световен мегаполис, в който има доста
Коментари Харесай

Как се живее със $100 000 годишно в Ню Йорк

Ню Йорк е е международен мегаполис, в който има много повече хора с високи приходи, в сравнение с в други американски градове и щати. Мнозина отиват в този град в търсене на добре платена работа, която се предлага на пазара.

Около 30% от жителите на Ню Йорк получават шестцифрени заплати. Сред тези, които получават годишна заплата $100 000 са представители на такива специалности като бизнес анализатор, помощник управител, софтуерен инженер.

В същото време междинната заплата в Ню Йорк е $69 211. Затова със заплата от 100 000 $ можете да се смятате за в действителност богат човек. Въпреки това, след налозите, приходите ви ще бъдат по-близо до $65 000. Освен това, разноските за живот в Ню Йорк също са доста високи.

Експертите на BusinessInsider събраха обстоятелства за това по какъв начин бихте живели в Ню Йорк даже със заплата от 100 000 $.

Цената на живота в Ню Йорк е с 129% по-висока от междинната цена на живот в страната, съгласно PayScale. Например, един галон мляко коства приблизително $4.53, до момента в който междинната цена заа страната е Щатски долар 3.50.

Разходите за всичко в Ню Йорк са доста по-високи от междинните за страната. По-конкретно, месечен абонамент за фитнес в този град коства приблизително $100, а вечеря в ресторант за двама е 57 $, а общоприетата прическа при фризьора е $26.

Много безценен публичен превоз. Месечният билет за публичен превоз коства 121 $. Според този индикатор Ню Йорк се подрежда на пето място измежду 50-те града с най-скъп превоз в света.

Значителна част от приходите отиват за заплащане на налози, като данъкът върху продажбите (той е подобен на Данък добавена стойност в Европа) в града е 4,5%, а също така за щата - 4%, тъй че купувачите заплащат общо налог от 8%, пазарувайки в магазините на Ню Йорк. За съпоставяне, в Съединени американски щати данъкът върху продажбите варира от 2.9% до 7.25% в множеството градове, до момента в който в някои щати изобщо няма подобен.

В налози върху жилищата в Ню Йорк са ниски. В града налозите върху имуществото са приблизително не доста високи - 0,8%, в съпоставяне със междинното за щата и за страната - надлежно 1,65% и 1,19%.

Цената на жилищата е измежду най-високите типове разноски в Ню Йорк. Ако желаете да си купите къща в Ню Йорк или в предградията, тогава заплатата от $105 684 колкото да ще ви разреши да платите сумата на заема, лихвите, налозите и застраховките, съгласно портала HSH. И това е откакто се вземе поради обстоятелството, че към този момент сте създали в началото заплащане от 20% - към $80 780.

Средната цена на жилищата в Ню Йорк е Щатски долар 403 900, която е 369% по-висока от междинната за страната.

Наемането на дом също не е елементарно. Ако следвате известния съвет, да давате повече от 30% от годишния си приход за жилище, това ще значи, че ще имате 2500 $ за наем на месец.

Изглежда, че това е много забележителна сума, обаче, когато става въпрос за Ню Йорк, не е толкоз просто. Средният месечен наем в града е 3 667 $. В Манхатън можете да наемете студио за $2 550. Ако желаете да наемете студио в Манхатън, тогава наемът му ще коства $3 100.

Ще би трябвало да търсите съквартирант. В допълнение към директното заплащане на наем, ще би трябвало да платите комисионна на сътрудник по недвижими парцели, който нормално е еднакъв на един месечен наем.

Като се вземат поради всички тези разноски, ще бъде по-изгодно да наемете апартамент с съквартирант. Така вършат и доста нюйоркчани. Според изследване от 2017 година съвсем 40% от възрастните наематели в Ню Йорк живеят със съквартирант.

Манхатън е най-скъпият регион на Ню Йорк. Ако се съгласите да не живеете в Манхатън, тогава други региони на града са по-евтини, по-специално Бруклин, Куинс, Бронкс.

Средната цена за наемане на студио в Бронкс е Щатски долар 1 450, а цената за наемане на студио в Куинс или Бруклин е надлежно Щатски долар 2 175 и Щатски долар 2350.

Научете се да живеете в доста дребен апартамент. Ако имате предпочитание да бъдете непременно в Манхатън, тогава би трябвало да се научите да живеете в доста лимитирано пространство.

Малките жилища са доста постоянно срещани в Ню Йорк. По-специално, такива жилища се оферират в Carmel Place в долния Манхатън. Те са издигнати през 2015 година, с цел да оказват помощ на града да се оправи с възходящото население и казуса с дефицита на жилища.

Площта на тези жилища варира от 24 кв. м до 33 кв. метра. За съпоставяне междинната повърхност на жилищата в Манхатън е 65 кв. метра.

А месечният им наем е 2775 $. Но с изключение на живот в центъра на града, преимуществата на тези жилища включват достъп до фитнес зала, пране, доставка на храна. достъп до развлечения, както и вградени съвременни уреди и съществуването на мебели. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР