Кампанията на Тръмп съобщава за набиране на повече от 7 милиона долара след резервация в Джорджия

...
НЮ ЙОРК (АП) — За бившия президент Доналд Тръмп една
Коментари Харесай

НЮ ЙОРК (АП) — За бившия президент Доналд Тръмп една снимка струва... повече от 7 милиона долара.

Кампания на Тръмп казва, че е събрал 7,1 милиона долара от четвъртък, когато е бил арестуван в затвора на окръг Фултън в Джорджия по обвинения, че е планирал незаконно да отмени изборите през 2020 г. в щата и е станал първият бивш президент в историята на САЩ, който някога е бил заснет.

Говорителят Стивън Чеунг каза, че само в петък кампанията е донесла 4,18 милиона долара - най-печелившият й ден до момента.

Рекордното усвояване подчертава колко са били правните неволи на Тръмп благодат за набиране на средства за кампанията му, въпреки че политическата му операция е похарчила десетки милиони за защитата му. Нарастващите съдебни обвинения също така не успяха да накърнят позицията на Тръмп в първичните избори за президент на републиканците, като бившият президент вече рутинно побеждава съперниците си с 30 до 50 точки в социологическите проучвания.

Докато Тръмп описа появата си в четвъртък като „ ужасно изживяване“ и каза, че позирането за историческата снимка на чаша „не е удобно усещане“, кампанията му веднага се възползва от силата му за набиране на средства.

Преди дори да се прибере в Ню Джърси, кампанията му го използваше в представяния за набиране на средства за поддръжници. Тръмп разшири това послание както в своя сайт Truth Social, така и като се върна в X, сайтът, известен преди като Twitter, за първи път от две години и половина, за да сподели изображението и да насочи поддръжниците към страница за набиране на средства.

В рамките на часове кампанията пусна и нова линия стоки, включваща изображението, което започна с тениски и сега включва бирени Koozies, стикери за броня, подписан плакат, стикери за броня и чаши за снимки на чаши.

Чунг каза, че даренията от тези, които са закупили стоки или са дарили без подкана, са скочили рязко, особено след туита на Тръмп.

Новите дарения, каза той, са помогнали за увеличаване на набирането на средства за кампанията през последните три седмици до близо 20 милиона долара. В началото на август Тръмп беше обвинен във Вашингтон по обвинения в углавно престъпление, свързани с усилията му да отмени резултатите от изборите през 2020 г. в навечерието на жестокия бунт от неговите поддръжници в Капитолия на САЩ.

В същото време време политическата операция на Тръмп изгаря десетки милиони долари за адвокати, докато той се бори с обвинения в четири отделни юрисдикции. Неотдавнашна декларация за финансиране на кампанията показа, че докато Тръмп е събрал над 53 милиона долара през първата половина на 2023 г. - период, в който първите му две наказателни обвинения бяха превърнати в вик, който накара набирането на средства да скочи рязко - неговите политически комитети са изплатили най-малко 59,2 долара милиона на повече от 100 адвокати и адвокатски кантори от януари 2021 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР