НЮ ЙОРК (АП) — Преди 60 години главният хирург на

...
НЮ ЙОРК (АП) — Преди 60 години главният хирург на
Коментари Харесай

Колко опасно е изпаряването? Експерти по обществено здравеопазване казват, че докладът на главния хирург е необходим, за да изчисти въздуха

НЮ ЙОРК (АП) — Преди 60 години основният хирург на Съединени американски щати разгласява отчет, който сложи завършек на дълготраен публичен спор за заплахите от цигарите и докара до голям промени в пушенето в Америка.

Днес някои специалисти по публично опазване на здравето споделят, че сходен отчет би могъл да помогне за изчистване на въздуха по отношение на вейпинга.

Много възрастни в Съединени американски щати считат, че никотиновите цигари са толкоз нездравословни, колкото и по-опасно от пушенето на цигари. Това е неверно. Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати и множеството учени са съгласни, че въз основа на наличните доказателства електронните цигари са доста по-малко рискови от обичайните цигари.

Но това не значи, че и електронните цигари са безвредни. А специалистите по публично опазване на здравето не са съгласни тъкмо какъв брой нездравословни или потребни са устройствата. Спешно е нужна изясняваща информация, сподели Лорънс Гостин, специалист по публично опазване на здравето в университета Джорджтаун.

„ Имаше толкоз доста...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР