НЮ ЙОРК (AP) — Националният борд по труда постанови в

...
НЮ ЙОРК (AP) — Националният борд по труда постанови в
Коментари Харесай

Борд по труда: Home Depot наруши трудовото законодателство, като уволни служител, който нарисува „BLM“ върху работната престилка

НЮ ЙОРК (AP) — Националният ръб по труда постанови в сряда, че Home Depot е нарушил федералния трудов закон, когато уволни чиновник за отвод да отстрани ръчно нарисуваното редуциране „ BLM “ за „ Black Lives Matter “ от работна престилка.

Националният закон за трудовите връзки сподели, че пази законното право на чиновниците да вземат участие в „ съгласувани действия ” за задачите на „ взаимна помощ или отбрана ”, без значение дали са показани от профсъюз.

Бордът се стимулира, че решението на служащия – разпознат като Антонио Моралес – да покаже акронима BLM на престилка беше директен отговор на недоволства за расова дискриминация в магазина и е предпазена от федералния закон. Това също беше опит на Моралес да докара недоволствата до вниманието на мениджърите на Home Depot.

„ Доказано е, че служащите имат право да се сплотяват, с цел да подобрят изискванията си на труд – в това число като стачкуват против расови аргументи дискриминация на работното място “, се споделя в изказване на предс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР