НЮ ЙОРК (AP) — Книгоиздаването през 2023 г. беше история

...
НЮ ЙОРК (AP) — Книгоиздаването през 2023 г. беше история
Коментари Харесай

2023 г. в книгите: Протестите, забраните и възходът на AI помогнаха за оформянето на историята на издателството

НЮ ЙОРК (AP) — Книгоиздаването през 2023 година беше история на изстудяване на продажбите и възходящ спор, белязан от правни дейности, митинги, цензурата и въздействието на сили отвън промишлеността.

Продажбите на печатни книги продължиха да понижават след скока от епохата на пандемията, само че художествената литература остана мощна, частично с помощта на младите читатели в BookTok. Колийн Хувър, един от знаковите създатели на BookTok, продължи ръководството си като най-продаван създател в страната, даже без да издаде нова книга през 2023 година Три от нейните романи бяха измежду 10-те най-продавани, проследени от Circana, с други известни издания, в това число романи от двама създатели, Сара Дж. Маас и Ребека Ярос, считани за водачи на романтиката, нов брандиран род, който съчетава романтика и фентъзи.

Литературните акценти включват изобретателния роман на Джъстин Торес за скритата история на гей сексуалността, „ Blackouts “, притежател на Националната книжна премия за художествена литератур...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР