НЮ ЙОРК (AP) — Жури присъди повече от 1,2 милиона

...
НЮ ЙОРК (AP) — Жури присъди повече от 1,2 милиона
Коментари Харесай

Съдебните заседатели присъдиха 1,2 милиона долара на бившия асистент на Робърт де Ниро в съдебно дело за дискриминация, основана на пола

НЮ ЙОРК (AP) — Жури присъди повече от 1,2 милиона $ на някогашния персонален помощник на Робърт де Ниро в четвъртък, намирайки една от неговите компании виновна за подлагането нея в токсична работна среда.

Въпреки че журито откри, че Де Ниро не носи персонална отговорност за злоупотребата, то сподели, че неговата компания, Canal Productions, е взела участие в дискриминация, учредена на пола, и възмездие против някогашния помощник Греъм Чейс Робинсън и би трябвало направи две заплащания от $632 142 към нея.

Де Ниро, който прекара три дни в двуседмичния развой – в това число два на свидетелската пейка – беше увлечен в дуелни правосъдни каузи с Робинсън, откогато напусна през април 2019 година Той не беше в правосъдната зала, когато присъдата беше прочетена на глас в четвъртък следобяд.

41-годишният Робинсън се усмихна, до момента в който присъдата се произнасяше. След като правосъдните заседатели напуснаха стаята, тя прегърна юристите си.

Извън правосъдната палата тя се усмихна необятно, а в други моменти изглеждаше, че е покрай сълзи. Тя не разяснява.

Адвокатите от двете страни обявиха победа.

„ Развълнувани сме от присъдата “, сподели юристът на Робинсън, Брент Ханафан, до момента в който стоеше с клиента си извън правосъдната палата. „ Не може да бъде по-щастлив. “

Междувременно юристът на Де Ниро Ричард Шонщайн назова присъдата „ огромна победа за господин Де Ниро “.

„ Той е оправдан. Той е не носи отговорност за нищо, което е упрекнато против него ", сподели Шонщайн. „ Има скромна премия против компанията. Но, знаете ли, те търсеха 12 милиона $. "

Адвокатът сподели, че Де Ниро юристите можеха да се опитат да понижат премията с оферти до съдията след присъдата, само че той не беше сигурен, че ще има такива. Той сподели, че не знае дали ще има обжалване.

Робинсън имаше свидетелства, че Де Ниро, на 80, и приятелката му Тифани Чен са се обединили против нея, с цел да трансфорат работата, която в миналото е обичала, в призрачен сън. да премине оттатък Canal Productions, компанията на Де Ниро, която я е наела, я накара да направи ескалиращи претенции да остане на работа.

Имейли, в които Чен споделя на Де Ниро, че съгласно нея Робинсън има „ мислена фамилиарност “ с него и пожела да му е жена бяха показани на правосъдните заседатели. Робинсън свидетелства, че в никакъв случай не е имала сантиментален интерес към Де Ниро.

За два дни на свидетелската пейка артистът сподели на правосъдните заседатели, че е нараснал заплатата на Робинсън от по-малко от $100 000 годишно на $300 000 и е издигнал купата й до вицепрезидент на производството и финансите по нейно искане, макар че нейните отговорности останаха значително същите.

Когато тя напусна, сподели Де Ниро, Робинсън открадна към 85 000 $ в самолетни благи от него, съобщи доверието му и наруши неговите неписани правила да употребява здрав разсъдък и постоянно да прави вярното нещо.

Понякога Де Ниро призна от свидетелската пейка доста от изказванията, направени от Робинсън в поддръжка на нейния иск за дискриминация, учредена на пола, и възмездие за 12 милиона $, в това число, че той може да е й сподели, че неговият персонален треньор е бил заплатен повече от нея частично тъй като той би трябвало да устоя семейство.

Той се съгласи, че я е помолил да го почеше по гърба най-малко два пъти, като отхвърли въпроса за това с: „ Добре, два пъти? Хванахте ме! “

Той призна, че я е смъмрил, макар че оспори в миналото да е насочвал хули по нейния метод, като сподели: „ Никога не съм бил афектиран, в никакъв случай. “

Той също отхвърли в миналото да й е крещял, като сподели, че всяка дреболия, с която тя се пробва да го хване, е нелепост и че най-вече той е повишавал звук в нейно наличие, само че в никакъв случай с пренебрежение. След това той я погледна да седи сред юристите си в кладенеца на правосъдната зала и извика: „ Засрами се, Чейс Робинсън! “

Де Ниро сподели, че Робинсън е сбъркал, като е лишил 5 милиона самолетни благи от компанията си сметки, само че той призна, че й е споделил, че може да измине 2 милиона благи и че няма строги правила.

Робинсън свидетелства, че е напуснала работата си по време на „ прочувствен и душевен срив “, който я е съкрушил и се усеща по този начин, като че ли ще „ удари дъното “.

Тя сподели, че страда от тревога и меланхолия, откогато е напуснала, и не е работила от четири години, макар че е кандидатствала за 638 работни места.

„ Нямам обществен живот “, сподели тя. „ Толкова съм потиснат и компрометиран и се усещам толкоз съден. Чувствам се толкоз развален в прочут смисъл.... изгубих живота си. Загубих кариерата си. Загубих финансовата си самостоятелност. Загубих всичко. “

Адвокатите на Де Ниро съдиха Робинсън за нарушение на преданост и фидуциарни отговорности още преди делото й да бъде заведено против него през 2019 година Те желаеха обезщетение от 6 милиона $, в това число връщане на 5-те милиона самолетна компания благи. Журито изрично отхвърли изказванията.

Де Ниро завоюва два Оскара през последните пет десетилетия във филми като „ Разярения бик “ и „ Ловецът на елени “. Той взе участие във кино лентата на Мартин Скорсезе „ Killers of the Flower Moon “, който към този момент е по кината.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР