Ню Делхи. Високите температури в Индия доведоха до смъртта на

...
Ню Делхи. Високите температури в Индия доведоха до смъртта на
Коментари Харесай

AFP: Високите температури в Индия доведоха до смъртта на няколко десетки души

Ню Делхи. Високите температури в Индия доведоха до гибелта на няколко десетки души за интервал от 24 часа в индийския щат Бихар, откакто страната влезе в третата седмица от доста високи температури, оповестиха управляващите в неделя, представени от AFP .
Смъртните случаи са настъпили в три области на бедния северен щат, където температурите са се задържат към 45 градуса по Целзий през последните дни, съобщи представител на здравните управляващи. „ Четиридесет и девет души починаха в три области на района Магадх, наранени от суша “, сподели той.
" Това беше ненадейно развиване в събота следобяд. Хората, наранени от топлинен удар, бяха откарани в разнообразни лечебни заведения ", добави служителят.
" Повечето от тях починаха в събота вечер, а други в неделя заран по време на лекуването. " Според Кумар към 40 души са били лекувани в ръководена от държавното управление болница в Аурангабад.
" Пациентите, наранени от топлинен удар, към момента не престават да постъпват, броят на жертвите евентуално ще се усили, в случай че топлинната вълна продължи. "
Повечето от умрелите са на възраст над 50 години и са признати в лечебни заведения в съвсем в безсъзнание със признаци на висока температура, диария и повръщане.
Двадесет и седем души са умряли в област Аурангабад, 15 в Гая и седем в Навада, оповестиха чиновници.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР