Ню Делхи. Следващият главен министър на индийския щат Тамил Наду

...
Ню Делхи. Следващият главен министър на индийския щат Тамил Наду
Коментари Харесай

India Today: Сталин победи на изборите в индийския щат Тамилнад

Ню Делхи. Следващият основен министър на индийския щат Тамил Наду ще бъде 68-годишният Мутувел Карунанидхи Сталин, оповестява India Today . Неговата партия, Дравида мунетра кажагам (ДМК), завоюва болшинството от гласовете на районни избори в провинцията. Както отбелязва вестникът, това е първият път, когато Сталин, който в предишното е бил в сянката на татко си и е служил като заместител основен министър на щата, става началник на държавното управление. По време на предизборната акция той даде обещание да „ промени лицето на Тамилнад “.

Тези обещания обаче няма да бъдат лесни за осъществяване, като се стартира с набиране на средства за многото стратегии за обществено обезпечаване, оповестени от партията. Според вестника партията ДМК предлага 1000 рупии на месец на всяко домакинство в щата, отпред с жена. Тя също по този начин се ангажира да резервира 75% от индустриалните работни места за тамилите, да усили каузи на дамите на държавни длъжности до 40% и да направи 215 членове на кастови групи чиновници в храмовете. Освен това партията сподели на гласоподавателите, че ще се бори за автономност на Тамилнад.

В рамките на дълготрайната си тактика ДМК евентуално ще се сблъска с централното държавно управление по редица въпроси, в това число просветителни политики, които, както твърди партията, опонира на обществената правдивост и изтласква тамилите на назад във времето. Както изяснява вестникът, ползата към тамилската еднаквост, горделивост и просвета е от решаващо значение за растежа на фракцията. Това, което стартира с поддръжката на „ Тигрите за избавление на Тамил Илам “ в северната част на Шри Ланка при започване на 80-те години, в този момент се трансформира в целенасочена акция за разширение на федералните права на тамилите. Ето за какво не е изненадващо, че манифестът на ДМК дава обещание бъдещата промяна на Тамилнад в самостоятелна република.

В същото време Сталин, по-рязко от всеки път, ще бъде упрекнат в разпространение на личната си династия, предвижда India Today. Синът му Удаянидхи, който направи дебюта си на изборите, беше определен от изборния регион Чепаук в Ченай и евентуално ще бъде назначен за заместник-главен министър.

Сталин също загатна за изправяне пред съда на министрите на съперничещата партия ВИАДМК по обвинявания в корупция, макар че репутацията на личната му партия по този въпрос не е по-добра, написа вестникът. Повишеното внимание към ВИАДМК в ранните дни на ръководството му ще стане част от по-широка тактика за ограничение на съперниците, тъй като ВИАДМК ще продължи да бъде мощ, с която би трябвало да се преценява в новото законодателно заседание, убеден е създателят на публикацията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР