Нямаме сключени дългосрочни договори за доставка на газ, каза Теменужка

...
Нямаме сключени дългосрочни договори за доставка на газ, каза Теменужка
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Газ има едва за месец юли и август

„ Нямаме подписани дълготрайни контракти за доставка на газ, сподели Теменужка Петкова пред Българска национална телевизия. Според нея е обезпокоително, че няма обезпечени доставки на газ за страната до края на годината.

„ Газ има едвам за месец юли и август ”, добави депутатът на ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката.

Абсолютна неистина е, че държавното управление на Кирил Петков е построило гръцката връзка за 6 месеца. По думите ѝ знак на това държавно управление са лъжата, арогантността, неналичието на професионализъм и операцията. „ Няма по какъв начин, когато приказваш, че си диверсифицирал доставките на природен газ за страната, да прекратиш контракта с „ Газпром ” и още веднъж да внасяш съветски природен газ от Гърция с 30% по-висока цена посредством медиатори. Няма по какъв начин да приказваш за нулева приемливост към корупцията и да сключиш контракт с „ Джем корп ” - офшорна компания с съветски капитали ”, разясни Теменужка Петкова.

Според нея Кирил Петков и неговото държавно управление не потвърдиха, че са „ за ” диверсификацията.

„ Този извънредно значим стратегически за България план стана вероятен с помощта на политическата воля на премиера Борисов и на държавните управления, които той ръководеше. Всичко във връзка с този план стартира на 10 декември 2015 година, когато взехме дефинитивно капиталово решение за реализацията на този план ", добави Теменужка Петкова. Тя разясни, че строителството е почнало през октомври 2019 година, като реализатори са били гръцки компании.

„ Ние оставихме един съвсем приключен план и обектът да се вкара в софтуерна употреба. Срокът на контракта е 31 декември 2021 година, а оборудването към момента не е въведено в комерсиална употреба ”, разяснява тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР