Нямаме революция в момента, а предизборна кампания за политическите партии,

...
Нямаме революция в момента, а предизборна кампания за политическите партии,
Коментари Харесай

Няма революция, партии правят кампания на протеста

Нямаме гражданска война сега, а предизборна акция за политическите партии, които вземат участие в митинга и вършат прочувствен и с крайни форми митинг в името на това да отиграят по-добри резултати на изборите.

Това съобщи политическият психолог проф. Антоанета Христова по отношение на продължаващото 64 дни гражданско неодобрение у нас. По думите ѝ в предходни дни на митингите се е видяло, че има проведени групи, които са изразявали мафиотско наличие.

„ Следователно изразът, че на улицата има представители на мафията или на мутрите, е необорим от позиция на този, който го е изразил. Трябва да гледаме аналитично и детайлно, тъй като всяка прекаленост и едноплановост на разбора прави нещата неискрени и манипулативни “, акцентира тя.

Според нея митингът е дал ясни сигнали и послания на политическата класа. За да се трансфорат посланията в действителност, би трябвало да има разговор, който, към днешна дата, отсъства.

Политологът доцент Татяна Буруджиева разяснява, че рецесията сред институциите се следи през последните 3 години. Тя посочи, че не става въпрос единствено за спора сред президента и Министерския съвет.

„ Това, че едните приказват на техния език и приказват техните неща и другите приказват на техния език и техните неща, не значи, че няма разговор. В политическата връзка има две форми – диалогична и конфликтна. При конфликтната в действителност работим върху публиката. Тук е огромният проблем на митинга – гражданският митинг е форма на връзка с политиците. Той беше подобен в самото си начало. След това имаме отвод от другарство и говорене. 60 дни се повтарят едни и същи неща “, акцентира тя.

Политологът Ружа Смилова разяснява, че рецесията не се дължи на спора сред институциите. Според нея повода е в „ ерозията на легитимност ръководството, което вътре и отвън страната бива припознато като ръководство на подмолна и захваната страна. Не просто корумпирана страна, а такава, каквато бива припознавана като отвлечена от подмолни ползи “.

Според нея при митинга няма по какъв начин да има предизборна акция, защото не е ясно дали ще има избори. Смилова счита, че митингът е хетерогенен и в него има разнообразни играчи, които не насочат ясни политически послания.

Тя посочи, че ръководещите по никакъв метод не са посочили, че са чули това, което митингът им споделя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР