Нямаме председател на Столичния общински съвет, защото няма мнозинство. А

...
Нямаме председател на Столичния общински съвет, защото няма мнозинство. А
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Досега не са водени реални преговори за мнозинство в СОС

" Нямаме ръководител на Столичния общински съвет, тъй като няма болшинство. А болшинство няма, тъй като тези, които завоюваха изборите с мантрата, че ще спасят София, не вършат нужното, с цел да съумеят да убедят другите групи да ги поддържат. " Това съобщи пред Българска национална телевизия общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

Той добави, че най-голямата група в Общинския съвет би трябвало да откри болшинство, обединено от полезности, с цел да бъде определен ръководител.

" Председателят има значима роля, само че определящо е с какво болшинство ще работи той ", означи Георгиев.

Попитан за какво в Общинския съвет не може да бъде основано болшинство по сходство на националното ръководство, той акцентира, че подобен диалог не е воден:

" Позицията на Борис Бонев е, че той с ГЕРБ не желае да има нищо общо. "

Георгиев предизвести, че плановете и парите за София са под риск.

" Затова е значимо, когато се явяваш на избори и когато ги спечелиш, да можеш по-късно да кажеш Б и В. А точно - кой е водачът в Столична община и в случай че това е Васил Терзиев, кметът на София, той да успее да спре заинатилия се Борис Бонев, който стопира напредъка, развиването и разговора в Общинския съвет, с цел да можем ние да дадем на хората това, което те чакат от нас, а не разправии между тях. " – добави той.

Георги Георгиев акцентира, че ГЕРБ няма да поддържа ляв претендент. Категоричен беше, че е доста значимо общинските съветници от ПП-ДБ да се самоопределят, а тогава ще стартира и работата всъщност.

" Реални договаряния до този миг не са водени, тъй като не са дадени отговори на най-важните въпроси ", означи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР