Нямаме никакви илюзии колко ще бъде трудно. Целта ни е

...
Нямаме никакви илюзии колко ще бъде трудно. Целта ни е
Коментари Харесай

Николай Денков: Детската ми мечта не беше да съм премиер на държава в тежка криза

Нямаме никакви илюзии какъв брой ще бъде мъчно. Целта ни е да създадем потребни и устойчиви неща за България. Детската ми фантазия не е била да бъда министър председател на страна в тежка икономическа и политическа рецесия и която е надълбоко разграничена. Моята детска фантазия бе да бъде академик и я реализирах. Аз ще си подам оставката, в случай че измененията тръгнат в неверна посока. Това разгласи номинираният за министър председател акад. Николай Денков за ротационен министър председател пред депутатите по време на представянето на проектокабинета.

Денков разгласи още, че дружно с Мария Габриел се „ надява на необятна парламентарна и социална поддръжка “. „ Надяваме се най-малко 18 месеца да получаваме тази поддръжка, надяваме се и на 4 години “, уточни той, като още веднъж повтори, че след 9 месеца премиерския пост ще бъде стихотворец от Габриел.

Като най-важни цели пред новото държавно управление Денков уточни незабавното приемане на постоянен бюджет с до 3 % недостиг, при опазване на обществените заплащания, без увеличение на налозите, както и влизането на България в Шенгенското пространство още тази година и в еврозоната. По отношение на Шенген той заявява, че ще бъде засилен граничния надзор против мигрантския напън, както и приемането на антикорупционни ограничения. А във връзка с еврозоната – да бъде проведена огромна разяснителна акция, която да „ опровергае дезинформацията “ по основната тематика.

Фокус ще бъде подложен върху образованието, науката и нововъведенията, както и опазването на здравето.
Мнозинството ще работи и за конституционната промяна – за промени в структурата на прокуратурата и Висшия правосъден съвет.

Акад. Денков разгласи още, че общата управническа стратегия на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще бъде призната през идващите дни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР