Нямаме намерение да намаляваме бюджета на армията заради COVID-19. Това

...
Нямаме намерение да намаляваме бюджета на армията заради COVID-19. Това
Коментари Харесай

Каракачанов: Нямаме намерение да намаляваме бюджета на армията заради COVID-19

" Нямаме желание да понижаваме бюджета на армията поради COVID-19 ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов, след срещата си с немския си сътрудник Анегрет Крамп-Каренбауер, която е на посещаване у нас.
 БГНЕС

 БГНЕС
Каракачанов изясни, че са разискали редица въпроси, измежду които и опцията наши военни да се образоват в Германия, настоящите закани, пред които е изправен Европейският съюз и други.
 БГНЕС

 БГНЕС
" Срещата беше ползотворна. Обсъдихме и двустранното съдействие в региона на защитата сред България и Германия. От 2016 година има съглашение за съдействие сред двете министерства.
 БГНЕС
Отчетохме свършеното по него за тези 4 години. Набелязахме някои сфери, в които може да го активизираме в допълнение ", сподели министърът и добави, че са обърнали внимание и на немското европредседателство.

" Споделяме едни и същи визии във връзка с нуждата от интеграцията на Западните Балкан и, само че след осъществяване на нужните условия, които са сложени, дори бих ги нарекъл условия, които са сложени към тези страни, като Албания, Северна Македония ", разяснява още Каракачанов.

Той сподели, че са коментирали и двата плана по ПЕСКО, като немският му сътрудник е предложил да работят и по трети, обвързван със санитарните елементи, в изискванията на пандемия и ролята на военната медицина в оправянето с този проблем.
 БГНЕС
Анегрет Крамп-Каренбауер и Красимир Каракачанов увериха, че ще продължат да работят по тематиките и да си сътрудничат . Тя благодари за помощта на България, която е помогнала на страната им с защитни дрехи.



" Тези защитни маски и дрехи бяха сертифицирани в Германия, като по този метод показахме по какъв начин може да си сътрудничим ",
съобщи тя. Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че желае да засилят съдействието си в региона на отбранителната индустрия.
 БГНЕС
" В скоро време група от български специалисти ще пристигна в Берлин, с цел да се запознае с нашите благоприятни условия и да забележим къде може да работим с общи планове. Един от целите на немското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде създаването на стратегически компас.

Първата стъпка ще е разбор на настоящите закани в Европа ", разгласи немският министър на защитата и благодари на Каракачанов за направения разбор на Балканите и района в подтекста на Западните Балкани. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР